2022 Rıfat Ilgaz Şiir Ödülü töreni düzenlendi

2022 Rıfat Ilgaz Şiir Ödülü töreni düzenlendi

27. Rıfat Ilgaz Sarı Yazma Kültür ve Sanat Festivali Cide’de düzenlendi.

Deniz Burak Bayrak

“Cide, doğduğum eşsiz, benzersiz memleket… Ne iyi etmiş de anam beni bu cana yakın memlekette doğurmuş…” dediği Karadeniz’in nadide ilçesinde, toplumcu gerçekçi edebiyatımızın en güçlü kalemlerinden Rıfat Ilgaz, aramızdan ayrılışının 29. yıl dönümünde 27.’si gerçekleştirilen Rıfat Ilgaz Sarı Yazma Kültür ve Sanat Festivali kapsamında anıldı.

ÖDÜLLER TÖRENLE KAZANANLARA SUNULDU

Cide Belediyesi tarafından ilki gerçekleştirilen ve Rıfat Ilgaz adına düzenlenen şiir yarışmasının ödül töreni 6 Temmuz’da yapıldı. Seçici Kurul adına Şair Tuğrul Keskin ve Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu konuşmalar yaptılar. Festival kapsamında düzenlenen törenle 2022 Rıfat Ilgaz Şiir Ödülü “Su ve Parya” adlı kitabıyla Cenk Kolçak’a sunuldu. Onur Şahin ise “Bun” adlı yapıtıyla Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

ÖZGÜN ŞİİR DÜNYASI...

Cenk Kolçak’ın “Su ve Parya” adlı yapıtının ödül kazanma gerekçesi, “Oluş­tur­du­ğu yep­ye­ni dil ve ha­ya­tın için­den, ya­şa­yan im­ge­ler­le ör­gü­le­di­ği es­te­tik yapı, daha ikin­ci ki­ta­bı ol­ma­sı­na kar­şın son de­re­ce özgün şiir dün­ya­sı; sev­giy­le ve titiz bir so­rum­lu­luk duy­gu­suy­la şi­iri­ni kur­ma­sı; şi­iri­nin ge­le­ce­ği ve ya­şa­mı ön­ce­le­yen in­ce­lik­li dili; in­san­la top­lu­mu, bi­ri­ni öte­ki­ne feda et­me­den aynı du­yar­lık ve iç­ten­lik­le dile ge­tir­me­si; in­sa­nı geniş za­man­lı bir dün­ya­nın içine yer­leş­ti­re­rek za­ma­nın sığ­lı­ğın­dan kurtar­ma ça­ba­sı ne­de­ni ile ‘2022 Rıfat Ilgaz Şiir Ödülü’ne oy bir­li­ği ile değer gö­rül­müş­tür.” şeklinde açıklandı.

Ödül töreni şairler Tuğrul Keskin, Çiğdem Sezer, İbrahim Tığ’ın katıldıkları şiir dinletisiyle sürdü.

DAHA FAZLA