2023'ün ilk 3 ayında 700 hekim, yurt dışında çalışmak için başvuru yaptı

2023'ün ilk 3 ayında 700 hekim, yurt dışında çalışmak için başvuru yaptı

Geçen yılın aynı döneminde 567 kişi belge almıştı.

İleri Haber

Yılın ilk 3 ayında yurt dışında çalışmak için "iyi hal belgesi" alan hekim sayısı 700'e ulaştı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), yurt dışından çalışmak üzere belge alan hekimlerin sayısına ilişkin açıklama yaptı. Çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve şiddetin sona ermesi talebi için mücadele eden hekimler AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından "Giderlerse gitsinler" sözleri ile hedef alınırken, derinleşen ekonomik krizle birlikte gitmek isteyenlerin sayısı da arttı.

2012'den bu yana yurt dışından çalışmak için gerekli olan "iyi hal belgesi"ne ilişkin yapılan başvurulara dair grafik paylaşılırken, pandeminin etkili olduğu 2020 ve 2021 yılları dışında başvuru sayısının sürekli arttığı görüldü.

TTB'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, mart ayında "iyi hal belgesi" için 235 başvuru yapıldığı, yılın ilk 3 ayında ise toplam başvurunun 700'e ulaştığı görüldü. Geçen yılın ilk 3 aylık döneminde belge alan hekim sayısı 567 olmuştu.

Söz konusu paylaşımda, "Deprem bölgesinde görev alanlar başta olmak üzere, tüm meslektaşlarımızı tüketen ağır, güvensiz ve güvencesiz çalışma koşulları sona erdirilmelidir" talebi de dile getirildi.

DAHA FAZLA