21. İstanbul Onur Yürüyüşü düzenlendi

21. İstanbul Onur Yürüyüşü düzenlendi

LGBTİ+lar, engelleme girişimlerine rağmen Onur Yürüyüşü'nde bir araya geldi.

İleri Haber

AKP'nin "ailenin savunulması" adı altında hedef gösterdiği ve gerici partilerin bir araya geldiği iktidar ittifakıyla yaşamlarına yönelik tehditlerin arttığı LGBTİ+ yurttaşlar, 21. İstanbul Onur Yürüyüşü kapsamında, yasaklara ve engelleme girişimlerine karşın bir kez daha bir araya geldi. 

Valilik kararıyla Taksim ve Şişhane metro istasyonları buluşmaları engellemek amacıyla kapatılırken, LGBTİ+'lar Nişantaşı'nda coşkulu kalabalıkla bir araya geldi.

'YAŞAMLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Mıstık Parkı'nda yapılan basın açıklamasında, iktidarın sistematik şekilde sadırdığı belirtildi.

"Cumhur İttifakı tarafından hayatlarımız kriminalize ediliyor" denilen ve İstanbul Sözleşmesi'ne işaret edilen açıklamda, "Bizleri kriminalize edenlere sesleniyoruz. Size asla boyun eğmeyeceğiz. Yaşamlarımızdan, varoluşlarımızdan vazgeçmeyeceğiz" ifadeleri kullanıldı. 

"Transfobik devlet, yıkacağız elbet" sloganlarının atıldığı açıklamada, devlet tarafından hedef göstermelere rağmen bir arada olunduğu vurgulandı.

GAZETECİLER ABLUKAYA ALINDI

Yürüyüşü takip etmek isteyen T24 muhabirleri Hazal Sipahi ve Candan Yıldız, polis tarafından ablukaya alındı. Gazetecilerle birlikte bir süre ablukada tutulan bir kişi gözaltına alındı.

Sipahi ve Yıldız, abluka sonrası yaptıkları açıklamada; internet medyasında çalıştıkları ve Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen basın kartına sahip olmadıkları gerekçesiyle polis tarafından engellendiklerini belirtti.

DAHA FAZLA