‘50+1’ tartışmasının ardından, Bahçeli’den ‘Cumhur İttifakı’ vurgusu

‘50+1’ tartışmasının ardından, Bahçeli’den ‘Cumhur İttifakı’ vurgusu

Devlet Bahçeli, MHP’nin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis’teki grup toplantısında yerel seçimlere ilişkin mesaj verdi. Konuşmasında İstanbul ve Ankara’yı işaret eden Bahçeli, “Cumhur İttifakı, yerel yönetimlerdeki makus hale Allah'ın izniyle son verecektir” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarında Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) ve CHP Genel Başkan Özgür Özel’i hedef alan Bahçeli, yerel seçimlere ilişkin mesaj da verdi.

‘CHP, HEDEP’İ İÇİNE ALMALI YA DA HEDEP’E KATILMALI’

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“CHP'nin acemi genel başkanı sözüm ona HEDEP'i tava getirmek, Kürt kökenli kardeşlerimi istismar emeliyle gemi azıya almıştır. Bunlar öyle karışıklar ki akıl, vicdan ve siyaset anlayışı çerçevesinde bin parçaya bölünmüş durumdalar. Kürt kökenli kardeşlerim bayağı siyaset taktiklere aldanmaz.

CHP Genel Başkanı'na tavsiyem, uydur-kaydır bir kurultay yapıp ya HEDEP'i içlerine almalı ya da derhal HEDEP'e katılmalarıdır. Bölücülük parkurunda CHP ile HEDEP'in yarışmasında öne çıkan olmaz. Çünkü CHP demek HEDEP demektir. Artık CHP ile PKK arasındaki teğet noktaları sayılamayacak kadar fazlalaşmıştır.

‘CUMHUR İTTİFAKI, YEREL YÖNETİMLERDEKİ MAKUS HALE SON VERECEK’

Cumhur İttifakı, İstanbul'da zilleti sallayıp devirecektir. Cumhur İttifakı, Ankara'da zilleti savurup indirecektir. Cumhur İttifakı, yerel yönetimlerdeki makus hale Allah'ın izniyle son verecektir.

MHP ile Cumhur İttifakı'nın yeri ve konumu bellidir. Milli değerlerimize ve toplamsal ahlakımıza yönelik tehditlere karşı dik ve kararlı duruş sergileyen yegane siyasi irade MHP ve Cumhur İttifakı'dır.”