AA Genel Müdürü'nden İmamoğlu'na 'itibar' yanıtı

AA Genel Müdürü'nden İmamoğlu'na 'itibar' yanıtı

Serdar Karagöz, işlerini iyi yaptıklarını iddia etti.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun "İtibarı sıfırın altında" dediği AA'nın Genel Müdürü Serdar Karagöz, "15 Mayıs itibarıyla AA'nın itibarı mı sıfırın altında, yoksa 'AA'nın itibarı sıfır altında' diyen mi?" dedi

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi, açıklanan verilerin güvenilirliği konusunda tartışmalara neden oldu. Anadolu Ajansı, yayın yasağının sona ermesinin ardından Cumhur İttifakı'nın adayı AKP'li Tayyip Erdoğan'ı yüzde 60 oranı ile ekrana taşırken, ilerleyen süreçte ise bu oran yüzde 50'nin altına kadar düştü.

Her seçim dönemin AA verilerinde benzer olaylar yaşanırken, AA da bir kez daha kamuoyu tarafından "seçim manipülasyonu" iddiası ile eleştirildi. AA Genel Müdürü Serdar Karagöz ise eleştirilere karşı yaptıkları işten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Habertürk'ten Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayarak açıklamalarda bulunan Karagöz, 14 Mayıs akşamı 2 bin 500 personelle seçim tutanaklarının görsellerini topladıklarını söyledi. "Tutanaklar arasında ayrım yapmıyoruz" savunmasında bulunan Karagöz, "Ayrım yapacak bir yazılımımız, programımız yok. Hangi tutanak biterse sistemimize öyle giriyor. İlk veriler geldiğinde ben bu verileri görüyorum; fakat abonelerimize vermiyoruz. Çünkü elimizde anlamlı veri oluşmuyor" dedi.

'ALNIMIZ AK, BAŞIMIZ DİK'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı adaylarından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, düm akşam yaptığı açıklamada AA'yi eleştirmiş ve "İtibarı sıfırın altındadır" demişti. "İşimizi düzgün, kusursuz yaptık" diyen Karagöz, ismini anmadan İmamoğlu'na da yanıt vererek, "Bu seçimlerde 'İtibarı sıfırın altındadır' diyor. Buradan milletimize sesleniyorum. Ekranlara çıkıp 103 yıllık Mustafa Kemal Atatürk'ten bize gelen bu kurumun 'itibarı sıfır' diyen siyasetçi, durumu bir kez daha gözden geçersin. AA'nın mı itibarı sıfırın altında yoksa o siyasetçilerin mi? Bunun kararını milletimiz versin" diye konuştu.

Aylar öncesi seçim gecesi stratejisi için çalıştıklarını söyleyen Karagöz, "İşimizi iyi yapıyoruz. Bu seçimlerden alnımız ak, başımız dik çıktık. Mahcup olmadık ama mahcup ettik" dedi.

İMAMOĞLU'NA 'İTİBAR' GÖNDERMESİ

Eleştirilere karşı işlerini iyi yaptıkları iddiasını sürdüren Karagöz, yeniden İmamoğlu'nun açıklamalarına değinerek, "Sayın İBB Başkanı yaptığı açıklamada kurumumuzu açıkça hedef aldı. Kamuoyu karar versin" ifadesini kullandı. AA Genel Müdürü Serdar Karagöz, İmamoğlu'na yönelik, "Bugün 15 Mayıs itibarıyla AA'nın itibarı mı sıfırın altında, yoksa 'AA'nın itibarı sıfır altında' diyen mi?" dedi.

'CAHİL MEDYA MAHALLESİ MENSUPLARINA SÖYLEYECEĞİMİZ BİR ŞEY YOK'

Suçlama ve iddialar ile sözlerine devam eden Karagöz, "Bazı arkadaşlarımız cahiller, gazetecilik yapıyorlar, konuyu bilmiyorlar. Memlekette kalitesizlik cezalandırılan bir şey değil. Seçim nasıl yapılır, sandık tutanağı nedir, ıslak imza nedir, bunları bilmiyorlar. Bildikleri bir şey var, 'AA manipülasyon yapar' başka hiçbir ezberleri yok. Bu cahil medya mahallesi mensuplarına söyleyeceğimiz bir şey yok. Cahil bir gazeteciye dava açmam. Ama onlara bu işi öğrenmelerini tavsiye ederim. Aralarında cahil olmayanlar var. Gazetecilik elbisesini üzerlerine giyip dezenformasyon, manipülasyon yapanlar var, işte onlara dava açacağız. Onlar gerçekleri bile bile manipülasyon yapıyorlar. Bunlardan herhangi bir hakaret gelmişse kendilerine tazminat davası açacağız" diye konuştu.

DAHA FAZLA