ABD'de silahlı saldırı: 3 ölü

ABD'de silahlı saldırı: 3 ölü

18 yaşındaki saldırgan polis tarafından öldürüldü.

İleri - Dış Haberler

ABD'nin New Mexico eyaletinin Farmington kentinde 18 yaşındaki silahlı bir kişi, polis tarafından vurulmadan önce 3 kişiyi katletti.

Al Jazeera'nin haberine göre, ABD'nin güneybatısındaki New Mexico eyaletinin Farmington kentinde 18 yaşında olduğu bildirilen silahlı bir kişi henüz anlaşılamayan bir sebeple rastgele ateş açtı. Açılan ateş sonucu 3 kişinin katledildiği aktarılırken, ikisi polis çok sayıda kişi de saldırı sonucu yaralandı.

Farmington Polis Şefi Yardımcısı Baric Crum düzenlediği basın toplantısında yaralı sayısını dokuz olarak güncellerken, polis memurlarının zanlıyı bir sokakta insanlara ateş açarken bulduğunu belirtti ve durumu "kaotik bir sahne" olarak tanımladı.

18 yaşındaki saldırganın polisin müdahalesinin ardından öldüğünü açıklayan Crum, “Zanlının neden bu mahallede olduğunu belirlemeye çalışıyoruz” dedi.

ABD'de aralıksız süren silahlı saldırı vakalarını kayıt altına alan Silahlı Şiddet Arşivi verileri, bu saldırıyla birlikte bu yıl ülkede en az 225 toplu silahlı saldırı vakası olduğunu gösteriyor.