Akar'dan sığınmacılara ilişkin açıklama

Akar'dan sığınmacılara ilişkin açıklama

Akar, Moskova'daki toplantıda konunun gündeme geldiğini söyledi.

Sığınmacı ve mültecilere ilişkin açıklama yapan Bakan Hulusi Akar, Moskova'daki toplantıda, yeni bir göç dalgasının kabul edilebilir olmadığını ilettiklerini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tokat’ta AKP'nin "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" toplantısına katılarak açıklamalarda bulundu. Akar, Türkiye'deki sığınmacı ve mültecilere ilişkin gündemin Moskova'da Rusya ve Suriyeli mevkidaşları ile yaptığı üçlü görüşmede gündeme geldiğini söyledi.

Akar, "Yeni bir göç dalgasının kabul edilebilir olmadığını, Suriyeli kardeşlerimizin kendi topraklarında kalmalarına özen gösterdiğimizi dile getirdik" dedi.

'YUNANİSTAN BALIKÇILARIMIZA ATEŞ AÇTI'

Yunanistan ile yaşananlara ilişkin de konuşan Akar, suçlamalarda bulunurken, "Yunanistan'la ciddi sorunlarımız var. Bunları diyalogla çözülmesi için gerçekten azimle çalışıyoruz. Maalesef komşumuz Yunanistan'dan olumlu cevap alamadık. Gelmedikleri gibi bizi de kendilerine göre bir takım kavramlarla suçlamaya çalışıyorlar. Adaları silahlandırıp statükoyu bozan Yunanistan'dan. Daha dün balıkçılarımıza ateş ettiler" ifadelerini kullandı. (DHA)