AKP'den Pınar Gültekin açıklaması

AKP'den Pınar Gültekin açıklaması

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, yargının kendi mekanizma ve süreçleri olduğunu iddia etti.

Ömer Çelik, "Mahkemelerin eksik ya da yanlış bulduğumuz kararlarının yeniden değerlendirilmesi için yargının kendi mekanizmaları ve süreçleri vardır" dedi.

Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı'nın yargılandığı dava dün sonuçlanırken, Avcı'ya verilen müebbet hapis cezası "haksız tahrik" gerekçesiyle 23 yıla indirildi. İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlükten kaldırılmasına ilişkin davalar da devam ederken, alınan karar kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu. 

AKP iktidarının politikalarına yönelik eleştiriler de dile getirilirken, AKP Sözcüsü Ömer Çelik karara ilişkin sosyal medyadan açıklamalarda bulundu ve yanlış bulunan kararlar için mahkemelerin kendi mekanizma ve süreçleri olduğunu söyledi.

Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

"Mahkemelerin eksik ya da yanlış bulduğumuz kararlarının yeniden değerlendirilmesi için yargının kendi mekanizmaları ve süreçleri vardır.

Yargı mekanizması kararların en isabetli şekilde tamamlanması için kendi içinde değerlendirme süreçlerini hukuka uygun şekilde çalıştırmaktadır.

Hukuki süreç devam etmektedir. Yargı mekanizması çalışmaktadır. Yeniden değerlendirme süreçleri hukuk içinde bellidir. 

Hukuki süreçleri hassasiyetle takip edeceğiz.

Pınar Gültekin’e bir kere daha Allah'tan rahmet diliyor, ailesinin ve sevenlerinin acısını paylaştığımızı ifade etmek istiyorum.

Bu vahşi cinayeti bir kere daha lanetliyoruz."

 

DAHA FAZLA