AKP’li belediyeden Kızılay Şube Başkanı’na çifte ihale

AKP’li belediyeden Kızılay Şube Başkanı’na çifte ihale

AKP’li belediyenin ihaleleri, geçmişte AKP yöneticiliği de yapan Kızılay Şube Başkanı Ayhan Balcı’nın şirketine gitti.

Ersan Kınık

AKP’li Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin açtığı iki ayrı ihale, AKP Zeytinburnu ilçe teşkilatında yöneticilik yapan, 2011 yılında milletvekili aday adayı da olan ve şu anda Kızılay’ın Zeytinburnu Şube Başkanı olarak görev yapan Ayhan Balcı’nın şirketine gitti. Balcı’nın şirketine belediyenin kasasından 1 milyon 400 bin TL’lik ödeme yapıldı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre İstanbul’da AKP’li Gaziosmanpaşa Belediyesi, 17 Kasım 2022 tarihinde “Muhtelif malzeme alımı işi” adıyla ihale düzenledi. Pazarlık usulüyle düzenlenen ihaleye sadece 3 firma davet edilirken 2 firma ihale için teklifte bulundu. Düşük teklifi veren Elektronik Gıda İnşaat Tekstil Kırtasiye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ihaleyi kazanan taraf oldu.

Sonuç ilanı 25 Ocak 2023’te açıklanan ihale kapsamında, belediye ile şirket arasında 693 bin 174 TL’lik sözleşme imzalandı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin 12 Aralık 2022 tarihinde “Deneyap atölyeleri ekipman mal alımı işi” adıyla düzenlediği ihalenin de sonuç ilanı 25 Ocak 2023’te açıklanırken, bu ihale de 17 Kasım tarihinde düzenlenen ihale gibi 21/F pazarlık usulüyle düzenlendi. Bu kez ihaleye 2 firma davet edilirken, teklif veren tek firma 17 Kasım’daki ihaleyi kazanan Ender Elektronik oldu.

Bu ihale için belediyenin kasasından çıkan ücret ise 706 bin 849 TL oldu.

AKP YÖNETİCİSİYDİ, KIZILAY ŞUBE BAŞKANI OLDU

AKP’li belediyelerden aldığı ihalelerle dikkat çeken Ender Elektronik isimli şirketin sahibi, İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre Ayhan Balcı’ya ait. Ayhan Balcı, 2002 yılında AKP Zeytinburnu ilçe teşkilatının kurucu yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. Balcı ayrıca Balcıoğlu Gıda Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin de ortağı.

15 Ocak 2011 tarihinde AKP Zeytinburnu İlçe Teşkilatı Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanlığı görevinden istifa ederek İstanbul 2. bölgeden AKP milletvekili aday adayı oldu ancak aday listesine giremedi.

Ayhan Balcı şu anda Kızılay’ın Zeytinburnu Şube Başkanlığı görevini yürütüyor.

Balcı’nın şirketleri Zeytinburnu Belediyesi, Bahçelievler Belediyesi, Gaziosmanpaşa Belediyesi, Eyüpsultan Belediyesi, Güngören Belediyesi gibi AKP yönetimindeki belediyelerden ve çeşitli kamu kurumlarından toplam bedeli 80 milyon TL’yi bulan 99 ayrı ihale aldı.