AKP’li belediyenin 110 milyonluk araç ihalesi yandaşa gitti

AKP’li belediyenin 110 milyonluk araç ihalesi yandaşa gitti

Eyüpsultan Belediyesi, 110 milyon liralık araç kiralama ihalesini sanatçı Sezen Aksu’yu tehdit eden Erol Bulut’un oğlu Yunus Emre Bulut’un şirketine verdi.

Ersan Kınık - @ErsanKinik

Haziran 2021’de kamu kurumlarının araç kiralamalarına kısıtlama getiren Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi’ne rağmen belediyeler ve kamu kurumları, kiralık araçlar için milyonlarca liralık harcamalar yapmaya devam ediyor.

İstanbul’da AKP’li Eyüpsultan Belediyesi’nin 28 Ağustos’ta düzenlediği araç kiralama ihalesini, 2018 yılında AKP’den milletvekili aday adayı da olan 15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı Erol Bulut’un oğlu Yunus Emre Bulut aldı. Belediye ve şirket arasında tam 109 milyon 979 bin 20 TL’lik sözleşme imzalandı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre; AKP’li Eyüpsultan Belediyesi’nin 31 Ağustos’ta “2022 – 2024 yılları arası 24 ay süre ile çalıştırılmak üzere sürücüsüz araç kiralama” adıyla düzenlediği ihaleye 109 milyon 979 bin TL’lik teklif veren Jet Kar Turizm ihaleyi kazandı. Belediye ile şirket bu ihale kapsamında 26 Eylül’de sözleşme imzaladı.

Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarında yer alan bilgiye göre Jet Kar Turizm isimli şirket tanıdık bir isme ait. Şirket, sanatçı Sezen Aksu’nun 5 yıl önce yazmış olduğu bir şarkının sözleri nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduktan sonra adliye önünde yaptığı basın açıklamasında Sezen Aksu’yu “kafalarına sıkacağız” diyerek tehdit eden 15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı Erol Bulut’un oğlu Yunus Emre Bulut’a ait.

Ayrıca Eyüpsultan Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl araç kiralama için ayırdığı bütçe 12,5 milyon TL iken önümüzdeki iki yıl için bu miktarın neredeyse 10 kat artmış olması da dikkat çekici bir diğer ayrıntı oldu.

BABA – OĞUL İHALE ZENGİNİ OLDULAR

Bulut’un şirketi kamu kurumlarından aldığı ihaleler dikkat çekiyor. Şirket, 2011 yılından günümüze kamu kurumlarından 60 ayrı ihale aldı. Bu ihalelerin toplam bedeli ise 359 milyon 830 bin TL’yi buldu.

Baba Erol Bulut’a ait Mavi Yeşil Turizm isimli şirket ise kamu kurumlarından ve belediyelerden aldığı toplam bedeli 1 milyar 101 milyon TL’yi geçen 147 ayrı ihaleyle kamuoyunun gündemine gelmişti