AKP'li belediyenin kaçak taş ocağı işlettiğini ortaya çıkaran memur görevden alındı

AKP'li belediyenin kaçak taş ocağı işlettiğini ortaya çıkaran memur görevden alındı

Hukuksuzluğu ortaya çıkaran orman işletme şefi, müdürü tarafından görevden alındı.

Antep'te orman işletme şefi olarak görev yapan Ümran Pınar, AKP’li Islahiye Belediyesi’nin işlettiği taş ocağını kaçak yolla çalıştırdığını, limit aşımı yaparak ormanı katlettiğini tespit etti. Belediye başkanının ve kurum müdürlerinin baskısına direnip suç duyurusunda bulunan Pınar, görevinden alındı.

SAYIŞTAY RAPORLARINI İNCELEDİ

Cumhuriyet'ten Tuncay Mollaveisoğlu'nun haberine göre, muhafaza memuru olarak başladığı mesleğinde yükselme sınavını derece ile bitiren ve Islahiye'de orman işletme şefi olarak atanan Ümran Pınar, göreve gelir gelmez Sayıştay raporlarında geçen maden ocakları ile ilgili denetime başladı.

MEMURLAR, BELEDİYE BAŞKANINA ŞİKAYET ETTİ

Raporlara göre Orman Bölge Müdürlüğü'nden kiralanan taş ve kum ocaklarında limit aşımı yapılıyordu ve bu üretim orman örtüsüne büyük zarar veriyordu. Ümran Pınar, orman muhafaza memurlarına Islahiye Belediyesi’nin işlettiği taş ocağında ölçüm yapılması talimatını verdi. Ancak memurlar zabıt tutmak yerine Pınar’ı belediye başkanına şikâyet etti.

İZİN VE RUHSAT OLMADIĞI TESPİT EDİLDİ

Pınar, memurları harekete geçiremeyince uzman bir ekiple denetimi kendisi yaptı. Sonucunda, Sayıştay raporlarının ötesinde bir skandalla karşılaştı. Islahiye Belediyesi’nin taş ve kum ocağında büyük aşımla ormanı tahrip etmesinin yanı sıra bu üretimi hiçbir izne ve ruhsata bağlı olmadan yaptığı ortaya çıktı.

'AKP'Lİ BAŞKAN, ŞAMİL TAYYAR'I ARACAĞINI SÖYLEDİ'

Pınar, savcılığa suç duyurusu yapmak üzere harekete geçince Islahiye Belediye Başkanı Kemal Vural kendisini makamına çağırdı. Pınar, konuya ilişkin suç duyurusunda, Vural ile görüşmesini, "Başkanın odasına gittiğimizde Islahiye Kaymakamı da oradaydı. Onun da bana taş ocağı ile uğraşmamam için telkinleri olmuştu. Başkan, 'Kamu yararı var, ben orayı karayollarından protokolle aldım' dedi. Kendisine, böyle bir yetkisinin olmadığını söyledim. Bölge müdür yardımcımız da yanımızdaydı. Sahayı boşaltmaları gerektiğini, yapılanın suç olduğunu başkana söyleyince, Başkan Vural; Şamil Tayyar’ı (AKP eski milletvekili) arayacağını; 'beni hop oturtup hop kaldıracağını' söyledi" sözleriyle anlattı.

YAZILI EMİR ALAN MEMUR GÖREVDEN KAÇTI

Ümran Pınar, belediye başkanı sahayı terk etmeyince sırası ile tüm yetkili makamları aradı. Ancak destek bulamadı. Tersine, Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç ve işletme müdürü Veli Topçu hızla bölgeye gelerek Pınar’ı işlem yapmaması için ikna etmeye çalıştı. Baskılar karşısında geri adım atmayan 40 yaşındaki orman işletme şefi, son bir gayret ile zabıt tutulmasını yazılı emir ile istedi. Yazılı emri alan muhafaza memuru ise aynı gün sağlık raporu alarak görevden kaçtı.

MÜDÜRÜ, GÖREVDEN ALDI

AKP’li Islahiye Belediye Başkanı, kaymakam, bölge müdürü, işletme müdürü ve muhafaza memurlarının baskısının ardından Ümran Pınar, müdürü Veli Topçu’nun yazılı emri ile görevinden alındı.