AKP'li Çekmeköy Belediyesi'nin yapılaşma ısrarı sürüyor!

AKP'li Çekmeköy Belediyesi'nin yapılaşma ısrarı sürüyor!

Rant karşı direnirken gözaltına alınan 9 kişi, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

İleri Haber

İstanbul'da AKP'li Çekmeköy Belediyesi'nin Mehmet Akif Mahallesi’ndeki park alanını yapılaşmaya açma ısrarı, yurttaşların itirazlarına rağmen sürüyor.

Bu sabah saatlerinde iş makinaları ve çevik kuvvet ekipleriyle birlikte park alanına gelen belediye ekiplerine Çekmeköy halkı izin vermedi. Belediye tarafından pazar yeri yapılmak istenen parkın şehir planında deprem toplanma alanı ve bölgedeki tek yeşil alan olduğunu belirten Çekmeköylüler, belediye ekiplerinin kepçelerle çalışma başlatma girişimine tepki gösterdi. 

9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Çevik kuvvet ekipleri ise itirazların ardından yurttaşlara saldırdı. Gelen ilk bilgilerde 12 kişinin gözaltına alındığı belirtilirken, daha sonra 9 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınan 9 kişi, karakolda ifade vermelerinin ardından serbest bırakıldı ve yeniden park alanına döndü. Park alanında mahalle sakinlerinin bekleyişi devam ederken, bölgede bulunan polisler ile yaşanan gerginlik de sürüyor.

'BURADA YASA DIŞI İŞ YAPILIYOR'

Söz konusu park alanı polis ve zabıta tarafından çevrilirken, bir mahalle sakini de yetkililere ve memurlara seslenerek, "Müsaade edin, gidelim konuşalım. Müsaade etmiyorsanız gözaltına almak durumundasınız. Burada kaçak inşaat yapılıyor, ruhsatı siz de okuyun. Burada yasa dışı iş yapılıyor" ifadelerini kullandı. Sözlerinin ardından alana giriş yapmak isteyen mahalle sakini engellendi.

DAHA FAZLA