AKP’li vekilden İleri Haber ve gazeteciler İzel Sezer ile Doğan Ergün’e dava!

AKP’li vekilden İleri Haber ve gazeteciler İzel Sezer ile Doğan Ergün’e dava!

Haberde AKP Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan ile ilgili iddialar yer almıştı.

İleri Haber

İleri Haber Genel Yayın Yönetmeni İzel Sezer ile eski Genel Yayın Yönetmeni Doğan Ergün ve İleri Haber’e, 2021’de yayınlanan bir haber nedeniyle AKP Milletvekili Ali İhsan Arslan tarafından tazminat davası açıldı.

İleri Haber’de 25 Ekim 2021’de “Tarım ve Orman Bakanlığında milyonluk ihale oyunu” başlığıyla bir haber yayınlanmış ve haberde AKP Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan ile ilgili iddialar yer almıştı.

Arslan mevcut haber nedeniyle İleri Haber, dönemin İleri Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Ergün ile dönemin Haber Müdürü ve mevcut Genel Yayın Yönetmeni İzel Sezer hakkında tazminat davası açtı.

Dava dilekçesinde, Arslan’ın 'Altus' isimli şirketle resmi ya da gayrıresmi bir bağının bulunmadığı iddia edilerek, “kişilik haklarına saldırı” olduğu öne sürüldü.

Sezer, Ergün ve İleri Haber’den ayrı ayrı 20 bin lira tutarında tazminat istenen dilekçede, haber tarihinden itibaren yasal faiz uygulanması talep edildi.

DAVA AÇILDI

Arslan’ın Sezer ve Ergün’e açtığı tazminat davasının öninceleme duruşması 23 Mart perşembe günü Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesinde yapılacak.

 

DAHA FAZLA