AKP’nin HDP ziyaretine tepki gösteren Akşener’e HDP’den yanıt

AKP’nin HDP ziyaretine tepki gösteren Akşener’e HDP’den yanıt

AKP’nin HDP ziyaretini eleştiren Akşener’e HDP’den “AKP bizim kapıdan çıkıp, koridoru yürüyüp İYİ Parti’ye gidip, kendilerinin söylemiyle ‘masa kurup’ görüştüler” yanıtı geldi.

AKP’nin Anayasa değişikliği görüşmeleri kapsamında HDP’yi ziyaret etmesine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den tepki geldi. Ziyarete “Açılımlar kumpanyası” diyen Akşener, “Kumpanyacılar, en sonunda, merdiven altlarında yürüttükleri, sufle çalışmasını bırakıp, kamuoyuna, resim verme aşamasına geldiler” dedi.

Akşener bu çıkışına karşı AKP’lilerin kendilerinden çıkıp İYİ Partililerle görüştüğünü hatırlatan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “Adalet Bakanı Bozdağ başkanlığındaki heyet bizim kapıdan çıkıp, koridoru yürüyüp İYİ Parti’ye gidip, kendilerinin söylemiyle ‘masa kurup’ görüştüler… Lahana ve perhiz turşusu misali…” sözlerine yer verdi.

‘AKŞENER’İN ARTIK 6’LI MASADAN KALKMASI GEREK’

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu ise, “Güzel bir konuşma! Akşener’in artık 6’lı masadan kalkması gerektiğine işaret ediyor. İYİ parti merkez sağ bir siyasete değil Türk milliyetçisi bir siyasete yöneliyor ki bunun anlamı önümüzdeki aylarda bugüne kadar anketlerde görülen oylarının da altına düşeceğidir.” diye tepki gösterdi.

‘AÇILIMLAR KUMPANYASI’

Akşener’in grup toplantısında yaptığı konuşma şu şekilde:

“Açılımcılar kumpanyası”, yeniden seyircisiyle buluşuyor. Kumpanyacılar, en sonunda, merdiven altlarında yürüttükleri, sufle çalışmasını bırakıp, kamuoyuna, resim verme aşamasına geldiler. Kumpanya afişi ve basın bülteni, şöyle olmalı: “Cumhuriyete karşı, el ele, omuz omuza…”

Yüz yıllık yıkım süreci olan, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı, anayasa değişikliği kisvesiyle, sokulacak yeni çomaklar, kaşınacak yaralar ve verilecek yeni hasarların, büyük tiyatrosuna, hepiniz hoş geldiniz. “Başı sıkışınca, “vesayet” diyenlerle, Başı sıkışınca, “demokrasi” diyenler, yine bir arada.”

Uzun bekleyiş artık sona erdi. Karşınızda; açılımcılar kumpanyası. Zaten hiç ayrılmadılar ki… Zaten hiç küsmediler ki… Çünkü onlar birbirine, kalple bağlı, ruhla bağlı, zihinle bağlı. Dahası, onlar birbirine, omerta yasalarıyla bağlı. Onlar birbirine, uzattıkları kırmızı karanfillerle bağlı…

Evet, belli ki, “Açılımcılar kumpanyası”, yeniden seyircisiyle buluşuyor. Ak Parti ve HDP milletvekilleri, Sayın Erdoğan'ın direktifleriyle başlayan, anayasa yapım süreci için, bir araya gelip, oldukça mutlu, neşeli ve sevinçli, bir görüntü vermişler. Ne diyelim, Allah bozmasın.

Biliyorsunuz Sayın Erdoğan, bir süredir, fellik fellik, bir arayış halindeydi. Arıyordu, tarıyordu, bir türlü bulamıyordu. Sonunda muradına ermiş. 6'lı masanın sağında, solunda, altında ararken; kendisi nihayet, HDP'yi, kendi bakan ve milletvekillerinin, yanında bulmuş. Ama görüyorum ki, bu tablonun içinde barındırdığı çelişkileri, anlamakta zorluk çekenler, garipseyenler var. Hatta, Ak Parti'yi içine düştüğü tutarsızlıktan dolayı, eleştirenler de var. Ama açıkçası, biz bu durumu, hiç garipsemedik.