Ankara Üniversitesi'nde 'NFT'ye giriş' seçmeli ders oluyor

Ankara Üniversitesi'nde 'NFT'ye giriş' seçmeli ders oluyor

Ankara Üniversitesi, 'NFT'ye giriş' dersinin seçmeli ders havuzuna eklendiğini duyurdu.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, 'NFT'ye giriş' dersinin senato kararıyla genel sosyal seçmeli dersler havuzuna eklendiğini bildirdi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Ünüvar, "Bugünkü senato kararıyla, Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Sanat Eğitimi Bölümü 'NFT'ye giriş' dersi üniversitemiz genel sosyal seçmeli dersler havuzuna eklendi. Üniversitemize ve öğrencilerimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Sputnik'te yer alan bilgiye göre, 'NFT'ye giriş' dersi ilk kez 2022 yılı bahar yarıyılında seçmeli dersler arasında yer alacak, derse bir şube ve 70 kişilik kontenjan ayrılacak.

NFT NEDİR?

Takas edilemez jeton, ya da İngilizcedeki popüler ismiyle non-fungible token (kısaca NFT), dijital bir varlığın benzersiz olduğunu ve bu nedenle birbirinin yerine geçemeyeceğini onaylayan, blok zinciri adı verilen bir dijital defterde depolanan veri birimidir. NFT'ler fotoğraflar, videolar, ses ve diğer dijital dosya türleri gibi öğeleri temsil etmek için kullanılabilir. Ancak, orijinal dosyanın herhangi bir kopyasına erişim, NFT'nin alıcısı ile sınırlı değildir. Bu dijital öğelerin kopyaları herkesin edinmesi için mevcutken, NFT'ler, sahibine telif hakkından ayrı bir sahiplik kanıtı sağlamak için blok zincirlerinde izlenir.

DAHA FAZLA