Ankara’da ‘Büyük Emekli Mitingi’: ‘Emeklilikte insanca yaşam haktır’

Ankara’da ‘Büyük Emekli Mitingi’: ‘Emeklilikte insanca yaşam haktır’

Çok sayıda emekli yurttaş, miting için Anıtpark’ta bir araya geldi.

Ankara’da Emeklilerin Sendikası, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Emekli-Sen ve Emeklilerle Dayanışma Sendikası’nın ortak çağrısıyla “Büyük Emekli Mitingi” düzenlendi. Mitingde konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Emeklikte insanca yaşam haktır” ifadelerini kullandı.

Sefalet ücretleri nedeniyle yoksulluk içinde yaşayan emekliler, Emeklilerin Sendikası, DİSK Emekli-Sen ve Emeklilerle Dayanışma Sendikası tarafından düzenlenen “Büyük Emekli Mitingi” için bugün Ankara Anıtpark’ta bir araya geldi.

‘EMEKLİLİKTE İNSANCA YAŞAM HAKTIR’

BirGün’den Havva Gümüşkaya’nın haberine göre, mitingde açıklamalarda bulunan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Emeklilik alanında yaşanan her türlü adaletsizliği ortadan kaldırmak için mücadele ediyoruz. ‘Emeklikte insanca yaşam haktır’ diyerek mücadele ediyoruz, ‘Emekli olmak haktır’ diyerek mücadele ediyoruz" ifadelerini kullandı.

‘EMEKLİLERİN MÜCADELESİ, ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİN MÜCADELESİDİR’

Çerkezoğlu, yıllarca çalıştıktan sonra emekli olanların insanca yaşayacakları bir ücret almaları gerektiğini belirterek, bunu sağlamanın devletin ve iktidarın sorumluluğu olduğunu kaydetti. Çerkezoğlu şunları kaydetti:

“Biz biliyoruz ki bugün bu meydanda olan, olmayan bütün dostlarımızla birlikte dayanışma içinde ama mutlaka birlik ve bütünlük içinde bu mücadeleyi kazanacağız. Bugün emeklilerin mücadelesi, emeklilikte insanca yaşam mücadelesi; aynı zamanda çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğinin mücadelesidir, aynı zamanda ülkemizin geleceğinin mücadelesidir, memleket mücadelesidir.”