Ankara'da metro ve Ankaray istasyonlarında ‘koronavirüs’ önlemleri

Ankara'da metro ve Ankaray istasyonlarında ‘koronavirüs’ önlemleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi, dünyanın birçok ülkesinde görülen koronavirüs vakalarını önlemek amacıyla toplu metro ve Ankaray istasyonlarında dezenfeksiyon çalışmalarına başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi dünyanın birçok ülkesinde görülen ve hızla yayılan koronavirüs vakalarının yayılmasını önlemek amacıyla metro ve Ankaray istasyonlarında dezenfeksiyon çalışmaları başlattı.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı ekiplerce, gece yarısı Kızılay Ankaray merkez istasyonundan başlayarak, istasyon giriş ve çıkışları ile iç ve dış mekanlarda detaylı temizlik yapıldı. Çalışmaları yerinde izleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, dünyada üst solunum yoları enfeksiyonları hızla yayılırken, halkın yoğun olarak kullandığı alanlarda temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını bir kat artırdıklarını söyledi.

Düzenli olarak yapılan genel temizlik çalışmalarına dezenfeksiyonun da ilave edildiğini belirten Aslan, "Rutin temizlik işlemlerini bir üst seviyeye çıkardık, temizliği daha detaylı yapıyoruz, dezenfeksiyonla bu temizlik işlemlerimizi kuvvetlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Sağlık İşleri Daire Başkanı Aslan, Ankaray ve metro istasyonlarının yanı sıra yolcu vagonları, teleferik hatları ve EGO otobüsleri ile halkın yoğun olarak kullandığı Ankara Şehirler Arası Terminal İşletmesi (AŞTİ) ve Aile Yaşam Merkezlerinin de her gece düzenli olarak dezenfekte edileceğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Önceki gün de Türk Hava Yolları'nın (THY) İran'ın başkenti Tahran'dan havalanarak İstanbul'a gelmek üzere hareket eden TK879 sefer sayılı yolcu uçağının 'koronavirüs' şüphesiyle Ankara'ya acil iniş yapması sebebiyle uçaktaki yolcular karantina altına alınmıştı.

109827