Antalya'daki orman yangını devam ediyor: 190 hektar alan zarar gördü

Antalya'daki orman yangını devam ediyor: 190 hektar alan zarar gördü

Yangına karadan müdahale ediliyor.

Antalya'nın Alanya ilçesinde orman yangını çıktı. Öğle saatlerinde başlayan yangına müdahale sürerken, ilçede 17 evin boşaltıldığı açıklandı. Bakan İbrahim Yumaklı, şimdiye dek 190 hektarlık alanın zarar gördüğünü açıkladı.

Orman yangını, Dim Barajı mevkiinde saat 12.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle çıktı. Dumanın fark edilmesi üzerine bölgeye hızla ekipler yönlendirildi. Yayılan yangın, Dim Barajı'nın arka tarafına doğru ilerlerken; bölgeye çok sayıda kara ekibinin yanı sıra yangın söndürme helikopterleri de yönlendirildi. Ulaşımın olduğu noktalara ekipler karadan müdahale ederken, sarp ve ulaşımın olmadığı noktalara ise helikopterler ve uçaklar barajdan aldıkları suyla müdahale etti.

Bölgede yer yer rüzgarın da etkili olduğu ve seyrek şekilde dağılmış yerleşim yerlerinin de bulunduğu gözlemlendi. Ekipleri kontrol altına aldığı bazı noktalarda ise alevlerin yeniden yükseldiği görüldü.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yangına ilişkin yaptığı açıklamada, "Antalya, Alanya’daki orman yangınına; 10 uçak, 11 helikopter, 54 arazöz, 4 iş makinası, 363 personel sevk edildi. Yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalemiz aralıksız sürüyor" ifadelerini kullandı.

EVLER İÇİN TAHLİYE KARARI

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ise yaptığı açıklamada, "Orman Genel Müdürlüğümüzün, belediyelerimizin ekipleri seferber olmuş durumda. Şu ana kadar 13 ev boşaltıldı. Herhangi bir can kaybımız yok Allah'a şükür. Vatandaşlarımızı evlerden tahliye ettik. Ekiplerimiz şu anda çalışıyorlar. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı veya bir risk başvurusu gelmedi. Şu anda karadan, havadan çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

ARICILAR BÖLGEDEN UZAKLAŞTIRILDI

Bölgede konaklayan arıcıların da kovanlarının zarar görmemesi için bölgeden uzaklaştırıldığı aktarıldı. (İHA-DHA)

'190 HEKTARLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ'

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, akşam saatlerinde bölgede incelemelerde bulundu ve ardından açıklama yaptı. Yumaklı, "Yaklaşık 190 hektarlık bir alanın etkilendiğini ölçümledik. Ancak tamamen kontrol altına alındığında ne kadarlık alanın etkilendiğini söyleyebiliriz" dedi.

Yumaklı, tedbiren tahliye edilen ev sayısının da 17'ye yükseldiğini açıkladı.

KARADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR

Havanın kararmasının ardından helikopter ve uçakların müdahalesi sona ererken, bölgede, karadan müdahalenin sürdüğü belirtildi. (İHA-DHA)

DAHA FAZLA