Bahçeli: HDP vakit kaybetmeden kapatılmalı

Bahçeli: HDP vakit kaybetmeden kapatılmalı

Bahçeli, grup toplantısında HDP'yi hedef aldı.

HDP hakkındaki kapatma davası devam ederken partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, "HDP kapatılmalıdır. Hem de vakit kaybetmeksizin kapatılmalıdır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Halkların Demokratik Partisi'ni (HDP) hedef alan ve "her şeyin ortada" olduğunu söyleyen Bahçeli, "Dünyadaki hiçbir muhalefet partisi Türkiye’deki muhalefet partileri kadar savruk, sefil ve acınası hallere düşmemiştir. Dünya genelinde hiçbir muhalefet partisi bizdeki muhalefet gibi ülkesine ve milli haysiyete cephe almamıştır. PKK, zillet ittifakına destek veriyor mu? Hem de açık şekilde destek veriyor" dedi.

'HDP VAKİT KAYBETMEDEN KAPATILMALI'

HDP'nin kapatılması gerektiğini söyleyen Bahçeli, "HDP'nin 'kapatılma davası seçim sonrasında görüşülsün' talebi de adalet ilkelerine tamamen aykırıdır. HDP kapatılmalıdır. Hem de vakit kaybetmeksizin kapatılmalıdır. HDP'nin isteği ile Anayasa Mahkemesi'nin davayı sulandırması doğru değildir" ifadelerini kullandı.

İSVEÇ YORUMU

İsveç'te Kuran yakılan eylem için de konuşan Bahçeli, "Bu saldırganlığı kınamak yetersizdir. Bu saatten sonra İsveç’in NATO üyeliği suya yazılmış yazı kadar güncel bir konu olmaya müstahaktır" dedi.

'ERDOĞAN'IN ADAY OLAMAYACAĞINI SÖYLEYENLER HUKUK CAHİLİDİR'

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dünkü Kabine toplantısının ardından seçimler için bir kez daha 14 Mayıs'ı işaret ederken, Bahçeli de muhalefeti hedef aldı. 

"Zillet ittifakı henüz Cumhurbaşkanı adayını çıkaramamıştır. Kimi aday yapıp yapamayacakları, birbirlerine hangi yöntemlerle kazıp atıp atmayacakları artık kendi bilecekleri bir şeydir" diyen Bahçeli, "Adayımız belli kararımız nettir. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Seçim kanunlarında geçen yıl yaptığımız değişiklikler 14 Mayıs 2023 tarihinde hukuken geçerlidir. Gördüğümüz kadarıyla zillet ittifakı çok tehlikeli sularda kulaç atmaya devam etmektedir" diye konuştu.

Bahçeli, Erdoğan'ın adaylığına yönelik itirazlar için de "Sayın Erdoğan'ın tekrar aday olamayacağını söyleyenler ise hukuk cahilidir" ifadesini kullandı.

SİNAN ATEŞ SORUSUNA 'İŞİNE BAK' YANITI

Bahçeli, grup toplantısının ardından MHP'li isimlerin de adının anıldığı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruya tepki gösterdi. 

Seçimlere ilişkin "Eğer Meclis'te karar alınmazsa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üçüncü kez aday olamayacağı tartışılıyor" sorusunu yönelten gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu'na "Siz beni dinlememişsini o anlaşılıyor" diyen Bahçeli; Yazıcıoğlu'nun Sinan Ateş cinayetine ilişkin sorusuna ise yanıt vermeyerek "Hadi işine bak, hadi bakayım" sözleriyle karşılık verdi.

DİSK BASIN-İŞ'TEN TEPKİ

Yazıcıoğlu'nun üyesi olduğu DİSK Basın-İş tarafından yapılan açıklamada söz konusu anlara ilişkin görüntüler paylaşıldı ve "Bahçeli'ye hatırlatırız, bizim işimiz tam olarak bu! Beğenseniz de beğenmeseniz de gazeteciler soru sorar, soracak!" denildi.

MHP’DEN İLK AÇIKLAMA: BU ŞAHSIN YAPTIĞI DA GAZETECİLİK DEĞİLDİR

Bahçeli’nin açıklamasının ardından sosyal medya hesabından gazeteciyi hedef gösteren MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, şu sözlere yer verdi:

“Sayın Genel Başkanımızın grup toplantımızın sonrasında, kendilerine soru sorma bahanesi ile gazeteci kimliğinden öte “ajan provokatör” edasıyla hareket eden şahsın tutumu basın meslek ilkeleri ve ahlakıyla bağdaşamaz. Bu şahsın yaptığı da gazetecilik değildir.

Aynı şahsın, Can Dündar gibi Türkiye karşıtı bir isimle olan bağının yanısıra yabancı bir basın kuruluşu olan ve ABD’nin propaganda araçlarının başında gelen VOA’daki “sürekli” görevi, asıl niyetini açık etmiştir.

Sayın Genel Başkanımız, partimizi takip eden saygıdeğer muhabir arkadaşlarımızla samimice güne ve gündeme dair değerlendirmelerde bulunurken bunu sabote eden malum ve meşum şahıs, mensubu bulunduğu çevrelerin Türkiye ve MHP hazımsızlığını göstermekten başka birşey yapmamıştır.”