Bakan Koca: Aşı kampanyası ve kapanma olmayacak

Bakan Koca: Aşı kampanyası ve kapanma olmayacak

Koca, bir hekimin ölmesinin ardından Eris varyantına ilişkin açıklama yaptı.

Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu, COVID-19 ile uyumlu klinik bulgularla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Hekimin yaşamını yitirmesinin ardından Türk Tabipler Birliği (TTB), “Önlem alınmalı” çağrısını yineledi.

TTB’nin çağrısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı kampanyası ve kapanma olmayacağını duyurdu.

Sosyal medyadan açıklama yapan Koca, şu sözlere yer verdi:

"Bilindiği gibi, Erzin Devlet Hastanesi Başhekimimiz Dr. Ersin Mahmutluoğlu’nu yakın bir tarihte kaybettik. Kendisine tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Ne acıdır ki arkadaşımız Dr. Ersin’in vefatı, bilhassa hekimleri üzecek şekilde anılmaya, adeta bir kara propaganda aracı olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Bu propaganda, Eris varyantı sebebiyle, tıpkı salgının başlarındakine benzer, şu an için asla gerçekçi ve gerekli olmayan, bilimsellikten tamamen uzak tedbirlerin uygulanmasına ve aşı kampanyaları başlatılmasına yöneliktir. Her ürünün üreticisi gibi, aşı üreticileri de ürettikleri ürünün daha fazla alıcı bulmasını isteyebilirler. Ama bilim buna bakmıyor! Gereksiz bir ilacı kim kullanmak ister, onu hangi hekim önerebilir? Öneriyorsa, o tıp ahlakına bağlı bir hekim midir? Hastayla ilişkisi dışında, olası başka ilişkileri de akla gelmez mi?

DAHA FAZLA