Barış Pehlivan tahliye edildi

Barış Pehlivan tahliye edildi

Hakkında verilen hapis cezası sonrası Çağlayan’da savcıya teslim olan gazeteci Barış Pehlivan, birkaç saat içinde tahliye edildi.

Hakkında daha önce açılan bir davada denetimli serbestlik kararı verilen gazeteci Barış Pehlivan, yeniden açılan bir davanın ardından hapis cezasına çarptırıldı. Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesine gelerek teslim olan Pehlivan birkaç saat içinde tahliye edildi.

Gazeteci Barış Pehlivan, İstanbul Anadolu 4. İnfaz Hakimliği'nin bir kararının tebliğ edildiğini ve Cumhuriyet gazetesinde yer alan bir yazısı nedeniyle hakkında hapis cezası verildiğini duyurmuştu. Karar sonrası bugün teslim olmak için İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi'ne gelen Pehlivan, açıklamalarda bulundu. 

Halk TV'ye konuşan ve daha önceki cezaevi süreçlerini hatırlatan Pehlivan, "Aslında benim bundan birkaç yıl önceki cezaevi deneyimimin sonucu bu. Ben yaptığım bir haberden dolayı yaklaşık 6,5 ay hapis yatmıştım. Sonrasında tahliye olmuştum. Sonrasında o hüküm onanınca tekrar girip, denetimli serbestlikle özgürlüğüme kavuşmuştum. O denetimli serbestlikte bir şart vardı. Eğer 'Eğer hakkında yeniden bir dava açılırsa bak seni cezaevine göndeririz' tehdidinde bulunuluyordu" dedi.

'BİRKAÇ SAAT İÇİNDE CEZAEVİNE GİRECEĞİM'

SS kitabı ile yeniden cezaevi sürecinin ortaya çıktığını vurgulayan Pehlivan, şöyle devam etti:

"Hakkımda 6 tane dava açıldı, tabii ki Cumhuriyet gazetesindeki yazılarımdan dolayı. Ancak yargı bunları dikkate almadı. Ne zaman ki Barış Terkoğlu ile birlikte SS kitabını yazdık, açılan 7. dava benim tekrar açık cezaevine girmeme gerekçe gösterildi. Şimdi görünen o ki birkaç saat içinde açık cezaevine gireceğim. Biliyorsunuz ki açık cezaevlerinde de şu an Covid-19 izni var. En azından temmuz ayına kadar o Covid-19 izni devam ediyor" diye konuştu.

'İKTİDAR DEĞİŞMEZSE TÜRKİYE'Yİ ÇOK DAHA BASKICI BİR DÖNEM BEKLİYOR'

İktidar değişiminin yaşanmadığı bir senaryoda baskının artacağını söyleyen Pehlivan, sözlerini şöyle noktaladı:

"Burada ben önemli değilim. Görülüyor ki Türkiye'yi çok zor bir dönem bekliyor. Eğer iktidar değişimi yaşanmazsa maalesef gazetecileri, Türkiye'deki bilim insanlarını, aydınlarını çok daha baskıcı bir dönem bekliyor. Benimkisi sadece birkaç saatlik bir deneyim ama olayın perde arkasında beni aşan bir öykü var. Avukatlarımın söylediğine göre ben önce adliyede infaz savclığına teslim olacağım. Ondan sonra da açık cezaevine gönderileceğim, Silivri'ye. Orada teslim işlemleri yapıldıktan sonra tahminim akşama doğru özgürlüğüme kavuşacağım tekrar."

DAHA FAZLA