Bartın Irmağı'nda toplu balık ölümleri

Bartın Irmağı'nda toplu balık ölümleri

Balık ölümleri nedeniyle ırmağa su takviyesi yapıldı.

Bartın Irmağı'nda sabah saatlerinde toplu balık ölümleri yaşandı. Belediye ekipleri, oksijen seviyesinin düştüğü belirtilen ırmağa hortumlarla şebeke suyu bağlayıp su takviyesi yaptı. Çevre sakinleri ise her yıl balık ölümlerinin yaşandığını belirtti.

Kozcağız, Hasankadı ve Kumluca derelerinin birleşmesiyle oluşan, 3 kilometresi kent merkezinden geçen Bartın Irmağı'nda bu sabah saatlerinde balık ölümleri yaşandı. Uzun süredir yağış almayan kentte, debisi düşen ırmakta balıkların öldüğünü görenler durumu Bartın Belediyesi ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Belediye ekipleri, oksijen seviyesinin düştüğü belirtilen ırmağa hortumlarla şebeke suyu bağlayıp su takviyesi yaptı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri de sudan ölü balıklardan numune aldı. Numuneler, incelenmek üzere laboratuvara götürüldü. Ayrıca, çevredekilerden ölü balıkları toplamamaları istendi.

'YAZ AYLARINDA BALIK ÖLÜMLERİNİ GÖRÜYORUZ'

Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, "Yaz aylarında zaman zaman Bartın Irmağı'nda balık ölümlerini yaşıyoruz. Yaklaşık bir aydır yağış almadık, o yüzden ırmaktaki debide çok düşme oldu. Şu anda Kemerköprü mevkisinden geçen ırmak seviyesi oldukça düşük, bizler de balıklara oksijen sağlamak için temiz su takviyesi yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Mahallede esnaflık yapan Furkan Birinci, yaklaşık bir aydır balık ölümlerini gördüklerini belirterek, "Yağmur yağmayınca ırmakta oksijen olmadığını biliyoruz. Ayrıca ırmaktaki atıklar da balık ölümlerini tetikliyor. Şu anda belediye, uzattığı hortumlarla ırmağa temiz su takviyesi yapıyor, inşallah işe yarar" diye konuştu.

Her yıl ırmağın seviyesinin düşmesiyle balık ölümlerine şahit olduklarını belirten mahalle sakinlerlerinden Atakan Akkaya da "Yetkililerden çözüm bekliyoruz" dedi. (DHA)

DAHA FAZLA