'Battaniye ve çadır ihtiyacımız var, bazı bölgelere bir tane dahi yetkili gelmedi'

'Battaniye ve çadır ihtiyacımız var, bazı bölgelere bir tane dahi yetkili gelmedi'

Elazığ'daki 6,8'lik depremin ardından konuşan CHP'li Meclis üyesi Cafer Yeşil, bazı bölgelere bir tane dahi yetkilinin gelmediğini ve yukarı mahallelerde çadır ile battaniye ihtiyacının olduğunu ifade etti.

Elazığ'da 24 Ocak Cuma günü meydana gelen 6,8'lik depremin ardından arama-kurtarma ve yardım çalışmaları devam ediyor. Deprem sonrası yardım çalışmalarının eksik olduğunu ifade eden Elazığ Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Cafer Yeşil, Yıldız Bağları Mahallesi'nde yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek "Şimdi bizim özellikle battaniye ihtiyacımız var. Afet Müdürü Osman Bey'i aradım. Bize göndereceklerini söylediler ama ikinci gün oldu hâlâ gelmedi" dedi.

Sözcü'den Evren Demirdaş'a konuşan Yeşil, "Gördük ki Elazığ’da maalesef deprem konusunda çok yetersiz kalmışız, toplum olarak öyleyiz. Çok yerde ulaşım çok geç sağlandı. Ciddi sorunlarla karşılaştık" dedi. Depremin üzerinden iki gün geçmesine rağmen Elazığ’da bazı bölgelere bir tane dahi yetkilinin gelmediğini söyleyen Yeşil, şunları söyledi:

'ÖZELLİKLE BATTANİYE İHTİYACIMIZ VAR'

"Ne yapabiliriz noktasında katkılarda bulunabilmemiz için ne yapabiliriz, sivil toplum örgütlerine ne getirebiliriz, ne dağıtabiliriz… Oysa bize gelen yardımları ilk olarak Alevi vakıfları federasyonu, belediyeler… Biz kesinlikle bunların hepsini AFAD’a, valiliğe ve belediyeye yönlendirdik. Çünkü acil olan ihtiyaçların bir an önce orada karşılanması lazım.

Şimdi bizim özellikle battaniye ihtiyacımız var. Afet Müdürü Osman beyi aradım. Bize göndereceklerini söylediler ama ikinci gün oldu hâlâ gelmedi.

'YUKARI MAHALLELERE ÖZEN GÖSTERİLMELİ'

Bizim burada ciddi çadıra ihtiyacımız var. Çünkü insanlar korkuyor, içeriye giremiyor, içeride yatamıyor onun için hep sokaklarda.

Havalar çok soğuk, onun için mutlaka yetkililerden yukarı mahallelere de biraz özen göstermelerini özellikle rica ediyoruz."