Beykoz’da kentsel dönüşüme örgütlü müdahale

Beykoz’da kentsel dönüşüme örgütlü müdahale

AKP’li belediyenin kentsel dönüşüm projesi yurttaşlar tarafından durduruldu.

İleri Haber

Beykoz’un AKP’li belediyesi Tokatköy mahallesinde yurttaşların elektrik, su ve doğal gazını keserek gerçekleştirmek istediği kentsel dönüşüm, yurttaşların örgütlülüğüyle ötelendi.

AKP’li Beykoz Belediyesi Tokatköy’de dönüşüm projesiyle 238 yapı yıkmayı, yerine 776 konut ve 47 iş yeri inşa etmeyi planlıyordu. Evini boşaltmayanların ise bugün itibarıyla elektriği ve suyunun kesileceği duyurulmuştu.

Belediyenin kentsel dönüşüm için yurttaşlar üzerindeki bu hukuksuz baskılarına karşı Tokatköy Kentsel Dönüşüm Mağdurları basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya, Beykoz Tokatköyde kentsel dönüşüm mağdurları, siyasi partiler, dernekler ve yurttaşların katıldı.

ELEKTRİK, SU, DOĞAL GAZ KESİNTİSİ ÖTELENDİ

Basın açıklamasında, Tokatköy Kentsel Dönüşüm Mağdurları sözcüsü Ahmet Kambur katılımcıların verdikleri destek ve dayanışmadan dolayı tüm yurttaşlara teşekkür etti. Kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını hakları olanı almak için mücadeleyi birlikte sürdüreceklerini, müzakereye açık olduklarını belirten Kambur, projenin bir parçası olan yurttaşların mağdur edilmeden barınma sorununun giderilmesini savunduklarının altını çizdi. Kambur, belediye konutlarda yaşayanların elektrik, su, doğal gazlarının kesilmesi konusundaki bildirimi dün yapılan görüşmeler sonunda şimdilik ötelendiğinin bilgisini paylaştı.

DAHA FAZLA