Biden, Japonya'da: 'Dünya bizimle daha güvenli'

Biden, Japonya'da: 'Dünya bizimle daha güvenli'

Joe Biden, G7 zirvesi öncesi Japon Başbakan'la bir araya geldi.

İleri - Dış Haberler

ABD Başkanı Joe Biden, "Çin'in büyüyen askeri ve ekonomik gücüne karşı" Hint-Pasifik'teki müttefiki Japonya'ya bir ziyaret gerçekleştirerek Başbakan Fumio Kişida'yla görüştü.

CNN'in haberine göre, G7 zirvesi öncesi Hint-Pasifik'teki en önemli müttefiklerinden Japonya'ya bir ziyaret gerçekleştiren Biden, Kişida'yla birlikte iş birliği mesajları verdi.

"Çin'in büyüyen askeri ve ekonomik gücüne karşı" düzenlendiği bildirilen görüşmede taraflar ilişkileri güçlendirme taahhüdünü yinelerken Biden, "Ükelerimiz bir arada olduğunda daha güçlüyüz. Bunu yaptığımızda tüm dünyanın daha güvenli olduğuna inanıyorum" dedi.

UKRAYNA VURGUSU

Biden'a eşlik eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da Moskova karşıtı güçlerin birliğine atıfta bulunarak "Ukrayna'daki cesur insanları desteklemek ve Rusya'yı bu vahşi saldırıdan sorumlu tutmak da dahil olmak üzere değerlerimiz ortak ve bu değerleri savunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Nükleer silahların yayılmasının önlenmesi için mücadele ettiklerini de öne süren Blinken, "Özgür ve açık Hint-Pasifik'i sağlayana kadar küresel sınamaları takip edeceğiz" diye sözlerini sürdürdü.

Görüşmenin sonunda Biden, Kişida'ya misafirperverliği için teşekkür etti ve G7 zirvesini dört gözle beklediğini dile getirdi.