Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri yemekhane zamlarına karşı boykotta: Müşteri değil, öğrenciyiz!

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri yemekhane zamlarına karşı boykotta: Müşteri değil, öğrenciyiz!

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri yemekhane zamlarına karşı boykot kararı aldı. Okulda dayanışma yemekhanesi kuran öğrenciler, “Müşteri değil öğrenciyiz” dedi.

İleri Haber

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü dönem arasında öğrencilerin okulda olmayışını fırsat bilip 22 Ocak tarihinde yemekhane ücretini kahvaltı için 2.50 TL’den 2.60 TL’ye, öğle ve akşam yemeklerini ise 3.75 TL’den 4.10 TL’ye yükseltmişti.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, geçen sene de 2.50 TL’den 3.50 TL’ye çıkarılan yemekhane ücretlerine karşı 10 Şubat’ta zamların geri çekilmesi için kampanya başlatırken, bir haftada 1000’den fazla dilekçe toplamıştı.

Ekonomik kriz bahane edilerek yemekhane ve yurt ücretlerine zam yapıldığını belirten öğrenciler, rektörlük binası önünde eylem yaparak “Müşteri değil öğrenciyiz” demişti.

ÖĞRENCİLER YEMEKHANE ZAMLARINA KARŞI BOYKOTTA

Yaptıkları forumun ardından Boğaziçi Dayanışma Platformu kurma kararı alan öğrenciler, yemekhane zamlarına karşı boykot kararı alarak dayanışma yemekhanesi oluşturdu.

Kurulan yemekhane çok sayıda öğrenciden destek görürken, okula “Krizin faturası öğrenciye kesilemez” pankartı asıldı.

İleri Haber’ konuşan bir öğrenci “Sıra arkadaşlarımızı krizin faturasını öğrenciye ve emekçiye kesmeye çalışan iktidarın ve onun yandaşları kayyumlara karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.

DAHA FAZLA