Bolu’da ormanda zehirlenerek öldürülmüş köpekler bulundu

Bolu’da ormanda zehirlenerek öldürülmüş köpekler bulundu

Köpeklerin öldürülmesine ilişkin suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

Bolu’nun Mengen ilçesinde bir ormanda, yan yana hareketsiz şekilde bulunan 6 köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü ortaya çıktı.

Mengen ile Gökçesu beldesi arasında yer alan Veliler köyü mevkisinde meydana gelen olayda, hayvanlarını otlatmaya çıkan bir köylü ormanda yan yana hareketsiz şekilde yatan köpekleri fark etti. Köylünün ihbarı üzerine olay yerine İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri gönderildi.

İnceleme yapan ekipler, yan yana yatan ve başlarında çok sayıda tavuk kemikleri bulunan 6 köpeğin zehirlendiğini tespit etti. Köpeklerden ikisi otopsi için Ankara’ya gönderilirken, diğer köpekler ise iş makinesiyle açılan çukura gömüldü. Olayla ilgili incelemenin sürdüğü aktarıldı.

‘İNSANLIK DIŞI KATLİAMI ŞİDDETLE KINIYORUZ’

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, belediye yetkilileri ve jandarma ekipleriyle birlikte bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Bulut’un incelemesinin ardından Mengen Belediyesi tarafından konuya ilişkin bir yazılı açıklama yapılarak şunlar kaydedildi:

“İlçe merkezimize yaklaşık 4 kilometre mesafede Gökçesu yolu mevkiinde ihbar üzerine gittiğimizde insanlığa sığmayan bir köpek katliamı ile karşılaştık. Olay yerinde İlçe Cumhuriyet Başsavcımız, İlçe jandarma komutanımız, Belediye Başkanımız ve Sokak Hayvanları Koruma derneği üyeleri ile birlikte incelemeler yapıldı. İlçe Cumhuriyet Başsavcımızın talimatları doğrultusunda olay yerinden ilçe jandarma ve belediye ekiplerimiz tarafından Ankara Veterinerlik Fakültesinde incelenmek üzere numuneler alındı. İlçe savcılığı ve jandarma faillerin bulunması için inceleme başlattı. Olay yerinde rastlanan yaralı bir köpek tedavi edilmek üzere Bolu Belediyesi Hayvan Hastanesine gönderildi. İlçe savcılığımız, ilçe jandarma ve belediye ekiplerimiz tarafından yapılan ön inceleme sonucu katledilen hayvanların büyük olasılıkla belediyemiz tarafından Bolu Belediyesi Hayvan Hastanesinde bakım tedavileri yapılarak küpeleri takılan yeniden doğal yaşam alanlara bırakılan köpeklerin olduğu tahmin edilmekte olup kesin sonuç inceleme sonucu anlaşılacaktır. Bu insanlık dışı katliamı tekrar şiddetle kınıyoruz.”

DAHA FAZLA