Bosna-Hersek'te hükümete aşı ihtarı: Süre tanındı!

Bosna-Hersek'te hükümete aşı ihtarı: Süre tanındı!

Bosna-Hersek’te salgına karşı hükümetin herhangi bir aşılama girişiminin olmaması halkın tepkisini çekiyor. Yapılan eylemlere ve kamuoyundaki tenkitlere rağmen hükümetin kayıtsızlığı halkta öfke yaratıyor.

İleri Haber - Saraybosna

Başkent Saraybosna’daki parlamento binası önünde üç haftadır cumartesi günleri hükümetin herhangi bir aşı programı bulunmamasını protesto eden Bosnalılar, aşılama için hükümete 30 Nisan’a kadar süre tanıdı.

Nüfusa oranlandığından yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı ölüm oranının Türkiye’nin neredeyse 10 katı olduğu Bosna-Hersek’te salgına karşı hükümetin herhangi bir aşılama girişiminin olmaması halkın tepkisini çekiyor. Yapılan eylemlere ve kamuoyundaki tenkitlere rağmen hükümetin kayıtsızlığı halkta öfke yaratıyor.

“Borba za život (Yaşam için mücadele)” adı verilen protestoların dün gerçekleştirilen sonuncusunda hükümete 30 Nisan’a kadar süre tanındı. Hükümetin 30 Nisan’a kadar aşılama için bir girişimde bulunmaması durumunda 1 Mayıs’ta daha sert bir tepkinin gösterileceği mesajı verildi.