Burası kamu hastanesi: Trafik kazası geçiren hastadan ameliyat için 50 bin lira istendi!

Burası kamu hastanesi: Trafik kazası geçiren hastadan ameliyat için 50 bin lira istendi!

Yurttaşların sağlık hizmetlerine parasız ulaşımı günden güne zor hale gelirken, bunun en çarpıcı örneklerinden birisi Ege Üniversitesi Hastanesi'nde görüldü...

Tugay Candan - @TugayCandann

Mail: [email protected]

Ege Üniversitesi’nde trafik kazası geçiren bir yurttaştan kırılan bileğinin ameliyatı için 50 bin lira istendi. Belinden daha önce ameliyat olan yurttaşın yine belinin kırıldığı hasta yakınlarına bir gün sonra açıklandı. Başka hastaneye sevk edilmeyen yurttaş, iki gün acil serviste bekletildi.

S.S. isimli emekli yurttaş, pazar gecesi geçirdiği trafik kazası nedeniyle ambulansla İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Daha önce geçirdiği iş kazası nedeniyle beli kırılan yurttaşın bu bilgisi yakınları tarafından sağlık ekiplerine verildi.

50 BİN LİRA İSTENDİ

Acil serviste sağ el bileğinde kırık ve ezik tespit edilen yurttaşın yakınları, acil serviste görevli doktor tarafından bir profesöre yönlendirildi (olası bir sağlıkta şiddet vakasına mahal vermemek için isim yazmıyoruz). Sözü edilen profesör, ameliyat için hasta yakınlarından 50 bin lira talep etti. Hasta yakınlarına sabaha kadar karar vermelerini söyleyen profesör, özel kliniğinin kartını da verdi.

Hasta yakınlarına profesör tarafından verilen özel klinik kartı

BELİNİN KIRIK OLDUĞU GÖZ ARDI EDİLMİŞ

S.S.’nin yakınlarına belinin iki yerinde kırık olduğu ise pazartesi akşam söylendi. Hasta yakınlarının başka hastaneye sevk talebi reddedilirken, S.S. iki gün acil serviste bekletildi. Bu sürecin sonunda, S.S.’nin beli için gereken korse, yakınları tarafından evden getirildi. S.S’nin ameliyatı yapılmadı.

Hasta yakınları karşılaştıkları bu tabloyu sosyal medyada duyurup, Sağlık Bakanlığına şikayet ederken, S.S. de kırık bel ve kırık koluyla evine alındı.

Şikayet üzerine İl Sağlık Müdürlüğü tarafından eve ambulans gönderildi. S.S bu ambulansla Tepecik Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. S.S.’ye burada ameliyat için yatış verildi.

S.S. Tepecik Devlet Hastanesi'ne yatırıldı

'BUNU BİZE KİM AÇIKLAYACAK?'

İleri'ye konuşan bir hasta yakını ise şunları söyledi:

Devletin hastanesine acil servisten girdik ve bir ameliyat için bir doktor bize klinik kartını vererek, 50 bin lira talep etti. Bunu bize kim açıklayacak?

Ayrıca hastanede bel ameliyatının parasız olacağını ama el ameliyatının paralı olacağını öğrendik. Acilden trafik kazasıyla giriş yapan hasta için bu ikilemin bir açıklaması var mıdır?

DAHA FAZLA