Bursa’daki ölümlü asansör kazasında firma sahibi gözaltında

Bursa’daki ölümlü asansör kazasında firma sahibi gözaltında

Asansörün düşmesi sonucu 2 kişi yaşamını yitirmişti.

Bursa’nın Gemlik ilçesindeki bir binanın dışında bulunan ve halatı kopan seyyar asansörün 10 metre yükseklikten düşmesi sonucu Fatma Çelik (73) ve Safura Kader’in (78) yaşamını yitirdiği olaya ilişkin, asansör firmasının sahibi G.A. (37) gözaltına alındı.

Gemlik’e bağlı Eşref Dinçer Mahllesi’nde 21 Haziran günü meydana gelen olayda Fatma Çelik, Safura Kader, Müjgan Çelik (71) ve Kerime Çelik (74), taziye ziyareti için gittikleri binanın dışına yapılan seyyar asansör ile 3’üncü katta bulunan eve çıktıkları sırada, asansör halatının kopması sonucu 10 metre yükseklikten zemine düşmüştü.

YARALI 4 KADINDAN 2’Sİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İhbar üzerine olay yerine gönderilen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan yaralı 4 kadın, ambulanslarla Gemlik Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Burada yapılan müdahalenin ardından Fatma Çelik, Kerime Çelik ile Safura Kader Bursa Şehir Hastanesi’ne, Müjgan Çelik ise özel bir hastaneye sevk edilmişti.

Vücutlarında çok sayıda kırık olduğu tespit edilen yaralılardan Safura Kader ve Fatma Çelik, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirirken, tedavisi devam eden Müjgan Çelik ile Kerime Çelik’in sağlık durumun ise ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

FİRMA SAHİBİ GÖZALTINA ALINDI

Asansörün düşme nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatılırken, asansör firmasının sahibi G.A. Bursa’da gözaltına alınarak Gemlik Adliyesi’ne sevk edildi. G.A.’nın, savcılık sorgusunun devam ettiği aktarıldı.

DAHA FAZLA