Bursa’nın bir köyünde kadın ve erkeklerin birlikte eğlenmesi yasaklandı

Bursa’nın bir köyünde kadın ve erkeklerin birlikte eğlenmesi yasaklandı

Kadın ve erkeklerin bir arada eğlenmesinin “dinen uygun olmadığı” belirtildi.

Bursa’nın Büyükorhan ilçesindeki Karaağız Mahallesi’nde, düğün, kına ve asker uğurlama eğlencelerinde kadın ve erkeklerin bir arada eğlenmesi, “dinen uygun değil” denilerek muhtarlık ve köy derneğinin imzasıyla yasaklandı.

Büyükorhan’a bağlı köylerden olan Karaağız Mahallesi Muhtarlığı ve Karaağız Yardımlaşma Derneği, kadın ve erkeklerin bir arada eğlenmesini engelleyen skandal bir karar aldı.

‘DİNEN UYGUN DEĞİL’

Köyde düğün, kına ve asker uğurlama eğlencelerinde kadın ve erkeklerin bir arada eğlenmesi, “dinen uygun olmadığı” gerekçesiyle muhtarlık ve köy derneğinin imzasıyla yasaklandı.

‘KADINLARIN EĞLENMESİ İÇİN 2 SAATLİK SÜRE AYRILACAK’

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, söz konusu iddiaların odağındaki Karaağız Mahallesi Muhtarı Arif Yılmaz, “Düğünlerde ve kınalarda yabancı yerlerden gelen insanlar olduğu için kadınlar rahatsız oluyor. Buna engel olabilmek için köy heyetiyle birlikte böyle bir karar aldık. Düğünlerde yalnızca kadınların eğlenmesi için 2 saatlik bir süre ayrılacak” ifadelerini kullandı.

Dilekçede yer alan “dinen uygun değildir” ibaresine ilişkin de konuşan Yılmaz, “Ben dinen eşimin ve kızımın yabancı erkeklerle aynı yerde oyun oynamasını uygun görmüyorum. Kadınların rahatsız olduğu birçok olay yaşadık. Bu nedenle böyle bir karar aldık” dedi.