CHP’li büyükşehir belediye başkanlarından Kılıçdaroğlu’na 'adaylık' çağrısı

CHP’li büyükşehir belediye başkanlarından Kılıçdaroğlu’na 'adaylık' çağrısı

CHP'li belediye başkanlarının, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na "Genel başkanımızın aday olmasını isteriz" dediği aktarıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Ankara’da dokuz büyükşehir belediye başkanıyla bir araya geldi. Belediye başkanları Kılıçdaroğlu’na Altılı Masa’nın artık cumhurbaşkanı adayını açıklaması gerektiğini söylediğini belirten Halk TV yazarı İsmail Saymaz, “Seçim tarihi belli oldu. Artık adayımızı açıklamalıyız. Toplumun beklentisi var” dediğini aktardı.

Saymaz, belediye başkanların adayın açıklamamasının sıkıntı yaratacağını belirttiğini söyledi.

Saymaz’a göre belediye başkanları şunları ifade etti:

“Seçim tarihi belli olsun, adayımızı açıklayacağız’ demiştik. Seçim tarihi belli oldu. Artık adayımızı açıklamalıyız. Toplumun beklentisi var. Bu bizleri sıkıntıya sokuyor. Artık çok uzadı. Belediyelerin seçim çalışması yapması için zaman kalmıyor. Taktiklerimiz ne olacak, bunları belirlemeliyiz.

Çıkın, ‘Adayım’ deyin. Artık zamanı geldi. Biz CHP’nin belediye başkanlarıyız. Genel başkanımızın aday olmasını isteriz. Biz başkanlar olarak desteğimizi sunalım.”

'BELEDİYE BAŞKANLARI YAZILI AÇIKLAMA YAPMAYI ÖNERDİ'

Kılıçdaroğlu’nun söylenenleri not ettiğini belirten Saymaz, başkanların toplantı bitimi, “Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını destekliyoruz” diye yazılı bir açıklama yapmayı önerdiğini ama Kılıçdaroğlu’nun bunu reddettiğini söyledi. Saymaz’ın yazının ilgili kısmı şöyle:

"Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Altılı Masa’nın selameti için böyle bir şey söylemeniz doğru olmaz. Altılı Masa’ya emrivaki yapmak diye yorumlanır. Sürece zarar gelmesini istemiyoruz.”

Kılıçdaroğlu, 30 Ocak’ta hükümet programının duyurulacağını ve şubat ayında adayın ilan edileceğini söyledi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ev sahibi olduğu Altılı Masa’da, 'Artık adayımızı konuşalım' diyecek.

Ancak Akşener isim belirtmeyecek, liderlerin önerilerini sunmasını bekleyecek.

İhtimaldir ki Kılıçdaroğlu, partisinin adayı olarak kendi ismini önerecek. Saadet lideri Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal’ın Kılıçdaroğlu’na destek vereceği tahmin ediliyor. DEVA lideri Babacan’nın masadaki çoğunluk eğilimine uyacağını, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun ise Akşener’e bakarak hareket edeceğini düşünüyorum.

Ya Akşener?

Büyük bir ihtimalle Akşener, adayları partisinin Genel İdare Kurulu’na soracağını söyleyecek. Adayın belirlenmesi için anket yapılmasını savunacak."