Cübbeli Ahmet, İsmailağa Cemaati’nden kovuldu

Cübbeli Ahmet, İsmailağa Cemaati’nden kovuldu

İsmailağa Cemaati, Ahmet Mahmut Ünlü hakkında bir açıklama yayımladı.

İsmailağa Cemaati, bir süredir İsmailağa Cemaati’yle yaşadığı tartışmalarla gündeme gelen ve kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü hakkında bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Kendisinin tekkemiz ve cemaatimizle hiçbir ünsiyetinin kalmadığını tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz” denildi.

Sosyal medya platformu X’ten “İsmailağa’dan Açıklama” başlığıyla yayımlanan mesajda, Ünlü hakkında “Tarikatımızın mahremini ortaya saçmıştır” ifadesine yer verildi. Açıklamada, Cübbeli Ahmet’in İsmailağa’yı parçalamaya çalıştığı ve cemaatin gözden düşmesine sebep olduğu belirtildi.

‘TARİKATIMIZIN MAHREM KONULARINI ALAY DOLU YORUMLARA MALZEME ETTİ’

Cübbeli Ahmet’le ilgili “Kendisinin tekkemiz ve cemaatimizle hiçbir ünsiyetinin kalmadığını tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz” denilen açıklamada, özetle şu ifadeler yer aldı:

“Cübbeli Ahmet Hoca, yolumuzun medyaya bakışı açıkça belli olduğu hâlde, defaatle uyarılmasına ve her seferinde söz vermesine rağmen, tarîkatımızın mahrem konularını kürsülere hatta televizyon programlarına taşıyarak yüce dinimiz İslâmiyet’e ve Müslümanlara düşmanlıkla bilinen kişilerin alay dolu yorumlarına malzeme etmiştir.

Bizler, dünya durdukça ayakta kalacağına inandığımız medrese-tekke birlikteliğiyle devam eden irşâd faaliyetlerimizin kesilmemesi için hocalar yetiştirmeye, geleceğin âlimlerini ümmet-i Muhammed’e hediye edecek müesseseler inşa etmeye devam ediyoruz. Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin mirası olan mukaddes yolu muhafaza için, yüce tarîkata ve büyük davaya zarar getirecek söz ve davranışların her zaman karşısında olacağız.

‘TEKKEMİZ VE CEMAATİMİZLE HİÇBİR ÜNSİYETİNİN KALMADI’

Bir süredir kendisiyle yapılan istişarelere rağmen tavrını değiştirmemekte ısrar eden, ihvânımızı ve kamuoyunu yanlış biçimde yönlendirmeyi sürdüren Cübbeli Ahmet Hoca, söz ve davranışlarıyla tarîkatımıza ve hizmetlerimize zarar veren biri hâline gelmiş ve Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin şeyhliğini kabul etmemiştir. Bu gerçeğe binaen kendisinin tekkemiz ve cemaatimizle hiçbir ünsiyetinin kalmadığını, görüş ve açıklamalarının cemaatimiz açısından hiçbir bağlayıcılığının bulunmadığını ihvânımıza ve tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz.”