Cumartesi Anneleri’nden 900. haftadaki polis saldırısına karşı suç duyurusu

Cumartesi Anneleri’nden 900. haftadaki polis saldırısına karşı suç duyurusu

Cumartesi Anneleri, 900. haftadaki polis saldırısı ve gözaltılara karşı suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.

İleri Haber

Cumartesi Anneleri ve İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde, 900. haftadaki polis saldırısına ilişkin basın açıklaması düzenledi. Cumartesi Anneleri'nin basın açıklamasında polis saldırılarına karşı suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Her hafta düzenledikleri basın açıklamasında, gözaltılarda kaybedilen yakınlarının akıbetini soran Cumartesi Anneleri, 900. haftada Galatasaray Meydanı'na karanfil bırakmak istemiş, basın açıklamasına izin vermeyen polis yaklaşık 20 kişiyi gözaltına almıştı.

Bugün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde bir araya gelen Cumartesi Anneleri ve İHD İstanbul Şubesi, gözaltılara ve polis saldırılarına karşı suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Cumartesi Anneleri, tüm yasaklara ve engelleme girişimlerine karşı Galatasaray Meydanı'ndan vazgeçmeyeceklerini belirtti. 

"ANAYASAL HAKLARIMIZ ENGELLENİYOR"

Basın açıklamasında söz alan İHD avukatı Gülseren Yoleri, "Cumartesi Anneleri 900 haftadır kayıp yakınlarını arıyor. 900 haftadır ısrarla sürdürdüğümüz bu mücadele maalesef 900 haftada da engelle karşılaştı. Anayasal haklarımıza rağmen; barışçıl toplanma hakkımız, ifade özgürlüğümüz bir kere daha engellendi" dedi.

Hukuk dışı engellemelere, yasaklamalara ve gözaltılara karşı suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Yoleri "Suç duyurularımıza ilişkin savcılığın nasıl bir tutum alacağını hep birlikte izleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"HAKİKATİ ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Basın açıklamasında Av. Gülseren Yoleri'nin ardından gözaltında kaybedilen Hasan Ocak'ın kardeşi Maside Ocak söz aldı.

Kayıp yakınları adına konuşan Ocak, "Biz kayıp yakınları olarak; 27 Mayıs 1995'den bu yana sürdürdüğümüz hakikat ve adalet mücadelesinde, her zaman gerçeği bilme, sevdiklerimize ulaşma ve adaletin sağlanması talebinde bulunduk. Bu talepler bizim anayasal haklarımızdı. Her zaman önümüze hukuka aykırı olarak şiddeti çıkartanlara suç duyurusunda bulunarak cevap vermiş olduk. Bugün buradayız, her yerdeyiz! Anayasal haklarımızı ve hakikati aramaya devam edeceğiz" dedi.