Cumhuriyet'te istifalar bitmiyor

Cumhuriyet'te istifalar bitmiyor

Cumhuriyet'te yaşanan yönetim değişikliğinin ardından gelen istifalar son bulmuyor. Bugün Kadri Gürsel ve Kemal Göktaş da istifa ettiğini duyurdu.

İleri Haber

Cumhuriyet Vakfı'ndaki yönetim değişikliğinin ardından Cumhuriyet gazetesindeki son istifalarla birlikte gazeteden ayrılanların sayısı 26’yı buldu. Kadri Gürsel de istifa ettiğini bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

27 KİŞİ GAZETEDEN AYRILDI

[ih3]

Bülent Özdoğan, Faruk Eren ve Erdem Gül'ün tasfiyesinin ardından; Aslı Aydıntaşbaş, Aydın Engin, Çiğdem Toker, Hakan Kara, Musa Kart, Melis Alphan, Ahmet Tulgar, Güray Öz, Bağış Erten, Tayfun Atay, Kemal Can, Mirgün Cabas, Barbaros Şansal, Mahir Ünsal Eriş, Zeynep Miraç Özkartal, Murat Sabuncu, Ceyda Karan, Bülent Mumay, Bülent Şık, Ahmet İnsel, Binnaz Saktanber, Müjde Yazıcı Ergin ve son olarak Kadri Gürsel gazete ile yollarını ayırdı.

TWITTER HESABINDAN DUYURDU

İstifa dilekçesinin bugün alındığının teyit edildiğini söyleyen Gürsel, sosyal medya hesabı Twitter’dan şu mesajı paylaştı:

[ih2]

"Cumhuriyet Vakfı yönetiminde geçen cuma meydana gelen değişikliği izleyen haftanın ilk iş gününde gazeteye gönderdiğim istifa dilekçemin bugün alındığı, personel müdürlüğü tarafından teyit edildi."

 

KEMAL GÖKTAŞ DA AYRILDI

Cumhuriyet gazetesindeki ayrılık haberlerine bir yenisi daha eklendi.

Gazetenin muhabirlerinden Kemal Göktaş da istifasını duyurdu. Göktaş ile birlikte gazeteden ayrılanların sayısı 27 oldu. 
Göktaş'ın kişisel blogunda yazdığı veda yazısı şöyle:

“Cumhuriyet’ten ayrılık zamanı geldi.

Cumhuriyet, bana son 3 yıldır, 18 yıllık gazetecilik hayatımda görmediğim bir özgür habercilik ortamı sağladı. Müteşekkirim.
Gazeteye bir hükümet operasyonu ile gelen “yeni yönetimin” nasıl bir gazetecilik anlayışına sahip olduklarını ise yayınladıkları “bildiri” tadındaki yazılardan gördük.
Vakfa Saray destekli bir operasyonla el konulduğu aşikâr. Düşünün ki bu davanın böyle sonuçlanacağını 2 yıl önce gazetecileri ve gazeteleri hedef göstermesiyle ünlü bir yandaş yazar yazmıştı.

Ali Sirmen bugün “Bunun neresi saray darbesi” diye biten bir yazı yazmış. Kendisine Cumhuriyet’te yayınlanan şu yazıyı okumasını tavsiye ederim. Görmek isteyen için orada bu darbenin ne olduğu açıkça yazıyor.

İlgili yazı: Saray destekli vakıf davası

Son olarak bu “değişimden” sevinç duyanların listesi de bize büyük umutsuzluğumuzu hatırlatıyor: Söz konusu olan özgürlükler, barış ve demokrasi olduğunda sarayın yanında hizalanan kesimlerin genişliği ne yazık ki bu iktidarın en büyük gücü.

Umuyorum ki hükümet desteğiyle o koltuklara oturanlar haberciliği önceler ve Cumhuriyet’in yoluna devam etmesini sağlarlar. Bunu en çok Cumhuriyet’te çalışan emekçi arkadaşlarım için diliyorum.

Biz elbette kendimize yeni mecralar bulup gazetecilik yapmaya devam edeceğiz. Gazeteciliğin temel ilkelerini ve yola çıkarken duyduğumuz heyecanı unutmadan.
Görüşmek üzere

Kişisel duruma ilişkin not: Geçen yıl Oxford Üniversitesi’ndeki Reuters Enstitüsü’nün burslu gazetecilik araştırma programı için Oxford’a gelmiştim. Program bitti ve Mayıs'tan itibaren Cumhuriyet'e haber yazıyordum. Bu yıl için de Cumhuriyet’le haftada bir Londra yazısı, analizler ve haber yapmak üzere anlaşmıştık ama artık bunun bir imkânı kalmadı.
 

 

DAHA FAZLA