Demirtaş, aktif politikayı bıraktığını açıkladı

Demirtaş, aktif politikayı bıraktığını açıkladı

Demirtaş, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

İleri Haber

HDP eski Eş Geneş Başkanı Selahattin Demirtaş, aktif politikayı bıraktığını duyurdu.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile aktif politikayı bıraktığını açıkladı. 

Artı Gerçek'e yarın yayımlanacak olan bir röportaj verdiğini söyleyen söz konusu röportajda aktif politikayı bıraktığını ifade ettiğini dile getiren Demirtaş, ilgili bölümü de Twitter hesabından paylaştı. 

Mücadeleyi sürdüreceğini vurgulayan Demirtaş, "Özgür günlerde görüşebilmek dileğiyle" temennisi ile sözlerine son verid.

Demirtaş'ın söz konusu paylaşımı şöyle:

"Merhabalar. Yarın Artı Gerçek'te yayımlanacak röportajımdan iki paragrafı sizlerle paylaşıyorum:

'Ben kendi adıma, halkımıza layık bir politika ortaya koyamadığımız için içtenlikle özür diliyorum. Pratikteki çabalarımla bu eksiklikleri giderme sözü veriyorum.

Ayrıca, bana yönelik yapıcı eleştirilere teşekkür ediyorum. Eleştirilerden yararlanmaya çalışacağım. Mücadeleyi cezaevinden her yoldaşım gibi dirençle sürdürürken, aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum.'

Hepinize yoldaşça selam, sevgilerimi gönderiyor, hepinizi hasretle kucaklıyorum. Özgür günlerde görüşebilmek dileğiyle."