Demirtaş'tan Erdoğan’a: 'Biz kendi yaralarımızı sararız, sen gölge etme yeter'

Demirtaş'tan Erdoğan’a: 'Biz kendi yaralarımızı sararız, sen gölge etme yeter'

Demirtaş, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek “Memleketin tüm yetkileri senin elinde, dünyanın yardımını topluyoruz da seni aşıp kardeşlerimize ulaştıramıyoruz” dedi.

Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, avukatları aracılığıyla kullandığı sosyal medya hesabından, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki deprem üzerinden “Sorun ne biliyor musun Erdoğan” başlığıyla AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

Depreme ilişkin eleştiri ve paylaşımları nedeniyle gözaltına alınanlara, tehditlere hakaretlere ve sosyal medya kısıtlamasına işaret ederek Demirtaş, ”Sorun ne biliyor musun Erdoğan? Memleketin tüm yetkileri senin elinde, dünyanın yardımını topluyoruz da seni aşıp kardeşlerimize ulaştıramıyoruz. Sorun sensin Erdoğan” dedi.

Demirtaş’ın sosyal medya paylaşımları şöyle:

“Sorun ne biliyor musun Erdoğan? Memleketin tüm yetkileri senin elinde, dünyanın yardımını topluyoruz da seni aşıp kardeşlerimize ulaştıramıyoruz. Sorun sensin Erdoğan.

Sorun ne biliyor musun Erdoğan? Sen dehşet acılar yaşayan insanlara baktığında evladını, anneni, babanı, canları görmüyorsun. Onları birer oydan ibaret nesneler olarak görüyorsun. Sorun sensin Erdoğan.

Sorun ne biliyor musun Erdoğan? Sen sevmeyi, ağlamayı, sarılmayı, merhameti unuttun. Biz 85 milyon, seninle başka dünyaların insanlarıyız, insanlığı unuttun. Sorun sensin Erdoğan.

Çözüm ne biliyor musun Erdoğan? Yasaklama, engelleme, hakaret, tehdit etme, küfretme. Çekil aradan. Biz kendi yaralarımızı sararız, sen gölge etme yeter. Allah rızası için düş artık bu halkın yakasından Erdoğan!”