Diyarbakır’da Newroz: ‘İrademizi sadece kendimiz için kullanacağız’

Diyarbakır’da Newroz: ‘İrademizi sadece kendimiz için kullanacağız’

Kürt siyasetçi Leyla Zana, Newroz’da konuşma yaptı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 2024 Newroz’u yoğun katılım ve büyük coşkuyla kutlandı. Newroz’da konuşma yapan kürt siyasetçi Leyla Zana, “Bir yandan AKP, bir yandan CHP, bir yandan da MHP… Artık ‘hayır’ diyoruz. Biz bundan sonra irademizi sadece kendimiz için kullanacağız” ifadelerini kullandı.

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde 15 Mart günü başlayan Newroz etkinlikleri, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki Newroz Park’ında yapılan büyük kutlamalarla devam etti.

2017 Newrozu’nda Diyarbakır’da alana girmek istediği sırada polis kurşunuyla yaşamını yitiren üniversite öğrencesi Kemal Kurkut, yaşamını yitirdiği yerde anıldı. Kurkut’un fotoğrafına karanfiller bırakılırken, karanfil bırakanlar arasında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da yer aldı.

KIŞANAK’TAN MESAJ: ‘YAŞAM KAZANACAK, ÖZGÜRLÜK KAZANACAK, NEWROZ KAZANACAK’

Kutlamalar sırasında DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Gülten Kışanak’ın mesajı okundu. Kışanak’ın, mesajında “Yaşam her zaman özüne kavuşmak için direnir ve kazanır. Bu kez de öyle olacak, yaşam kazanacak, özgürlük kazanacak, Newroz kazanacak. Newroz DEM’i, şimdi yaşamı ve özgürlüğü kazanmanın DEM’i!” ifadeleri yer aldı.

‘BUNDAN SONRA İRADEMİZİ SADECE KENDİMİZ İÇİN KULLANACAĞIZ’

Kürt siyasetçi Leyla Zana da kutlamalar sırasından sahnede bir konuşma yaptı. 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin mesaj veren Zana şunları kaydetti:

“Biz sadece belediye başkanlarını seçmeyeceğiz. İktidardaki partiler bizim aklımızla dalga geçiyor. Diyorlar ki '100 yıldır Kürtleri yönettik. Kürtler bizden razı ondan kaynaklı bize oy veriyorlar.' Bir yandan AKP, bir yandan CHP, bir yandan da MHP...Artık 'hayır' diyoruz. Biz bundan sonra irademizi sadece kendimiz için kullanacağız.”