Erdoğan: 550 bin sığınmacı geri döndü

Erdoğan: 550 bin sığınmacı geri döndü

Erdoğan, Saray'da düzenlenen konferansta konuştu.

Erdoğan, 550 bin sığınmacının Türkiye'den ayrıldığını söylerken; Rusya ve Suriye ile yapılan görüşmelere dikkat çekerek, "Diplomatik temaslar meyvesini verdikçe bu süreç ilerleyecektir" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray'da düzenlenen Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında, Türkiye'ye gelen göçmen ve sığınmacılara da değindi. 

Habertürk'ün aktardığına göre "Çatışma bölgelerinden kaçan 3,5 milyonu Suriyeli olmak üzere 4 milyonu aşkın mağdura biz kucak açtık. Kapımıza gelip ülkemize sığınan hiç kimseyi zorla geri göndermedik" diyen Erdoğan, "Terörden temizleyerek emniyetli hale getirdiğimiz bölgelere 550 bin sığınmacı geri döndü" dedi.

Moskova'da savunma bakanları ile istihbarat birimlerinin başkanları arasında yapılan üçlü görüşmeye de değinerek, "Rusya, Suriye ve Türkiye olarak bir süredir yürüttüğümüz diplomatik temaslar meyvesini verdikçe bu süreç ilerleyecektir" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Biz kardeşlik, komşuluk ve insani görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

'LİDERLER OLARAK BİR ARAYA GELECEĞİZ' DEMİŞTİ

"Erdoğan, bakanlar düzeyinde yapılan görüşmenin ardından geçen hafta AKP İl Başkanları Toplantısı'nda konuya ilişkin açıklamalarda bulunmuş ve "Rusya-Türkiye-Suriye olarak bir süreç başlattık. Dışişleri bakanlarımızı bir araya getirecek daha sonra gelişmelere göre liderler olarak bir araya geleceğiz" ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile olası bir görüşmeye işaret etmişti.