Erdoğan ABD'de protesto edildi

Erdoğan ABD'de protesto edildi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ile görüştüğü sırada ABD'de yaşayan çok sayıda Kürt tarafından protesto edildi.

AKP Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’la görüşmesi sırasında Beyaz Saray’ın önünde protesto edildi.

ABD’de yaşayan çok sayıda Kürt, Türkiye’nin Suriye’deki harekatını protesto etti. Eylemcilerin bazıları, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin bayraklarını taşıdı.

Erdoğan’ın 2017’deki son Washington ziyareti sırasında Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğuna dikkat çekmek için düzenlenen benzer bir eylemde, Cumhurbaşkanı’nın korumalarının protestoculara saldırması sonucu iki ülke arasında kriz çıkmıştı. Korumalardan ikisi olaydan hemen sonra kısa süreliğine gözaltına alınmıştı.

15’i Türk güvenlik görevlisi olmak üzere 19 kişi hazırlanan iddianamedeki suçlamalar ise 2018’in ilkbahar aylarında düşürülmüştü. Olay sırasında saldırıya uğradığını söyleyen 20 kişinin Türkiye hükümetine açtığı iki ayrı tazminat davası ise henüz karara bağlanmış değil.