Erdoğan hedef gösterdi: HDP’ye büyük ihtimalle soruşturma açılacak

Erdoğan hedef gösterdi: HDP’ye büyük ihtimalle soruşturma açılacak

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyaretinin dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu. HDP’yi hedef gösteren Erdoğan, "HDP'ye büyük ihtimalle soruşturma açılacak” dedi.

Azerbaycan ziyareti sonrası uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin konuşurken, HDP’nin hafta sonunda yapılan kongresi ile ilgili de yeni soruşturma açılacağına dair işaret verdi.

‘HDP’YE BÜYÜK BİR İHTİMALLE SORUŞTURMA AÇILACAK’

HDP’yi hedef gösteren Erdoğan, “Durmadan genel başkan değişir mi? Durmadan genel başkanları değişiyor. Biri gidiyor biri geliyor… Bitmedi, bundan sonra da olur çok kısa zaman içerisinde. Çünkü bunların yargı ile olan süreçleri çok yoğun işleyecek, yeni yeni dosyalar her an gelebilir.

Cumhurbaşkanı niye bunu söyledi demeyin. Gelebilir, çünkü her şey ortada. Yaptıkları her şey suç. HDP bir kongre yapıyor, sonunda bölücü terör örgütü elebaşı ile alakalı oraya bir gündem olmuş.

Bugün 13 kişi konu ile ilgili gözaltına alınmış. Niye gözaltına aldılar? Bununla birlikte büyük ihtimalle soruşturma da açılacak. Niye müsaade ettin? Siz parti olduğunuzu söylüyorsunuz da biz değil miyiz? Bizim partilerimizde niçin bunlar olmaz?

Burası hukuk devleti ise sen bu ülkedeki hukukun bütün gereklerine uyacaksın. Uymazsan uydururlar. Bu iş böyle” dedi.