Erdoğan'dan 'çalışan emekliye ikramiye’ talimatı

Erdoğan'dan 'çalışan emekliye ikramiye’ talimatı

Emeklilere ‘ikramiye’ uygulamasında çalışan emekliler kapsam dışında bırakılmıştı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere ikramiye verilmesi uygulamasında kapsam dışında bırakılan çalışan emeklilere de ikramiye verilmesi için talimat verdiğini açıkladı.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bugün yaptığı açıklamada AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, "çalışan emeklilere ikramiye" talimatı verdiğini duyurmuştu. Güler, çalışan emeklilere ikramiye için "Kapsamı ve detayları çalışma sonrasında ortaya çıkacak" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen toplantıda çalışan emeklilere ikramiye konusu hakkında açıklamalarda bulundu. "Bakanlara talimat verdiğini" açıklayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bugün emekliliğini yaşayan öğretmenlerimize de uzun ömürler diliyorum. Emeklilerle ilgili bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Geçen ay bir defaya mahsus ödeme kararı almıştık. Bununla ilgili teklif meclisten geçti. Çalışan emeklilerimizin hesabına da 5 bin TL yatırıldı. Dahası bunun çiftçi ve esnaf emekliliklerimiz içinde de bir kırgınlığa neden olduğunu gördük.

'BAKANLARA TALİMAT VERDİM'

Bakanlarımıza gerekli düzenlemelerin yapılması talimatını verdik, bugün hazırlıklar tamamlandı. İlgili kanun teklifi önümüzdeki hafta Meclis'e gelece. Çiftçi ve Bağ-Kur emeklileri de tek seferlik 5 bin TL ödeme imkanından yararlanacak. Böylece 15 milyon 120 bin emeklimizin tamamına bir defaya mahsus 5 bin TL ödeme yapacağız."