Erdoğan’dan emekliye ‘banka promosyonu’ müjdesi!

Erdoğan’dan emekliye ‘banka promosyonu’ müjdesi!

Kayseri mitinginde konuşan Erdoğan, emekli ikramiyelerine ilişkin açıklama yapmadı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kayseri’de düzenlenen mitinginde emeklilere banka promosyonu müjdeledi. Erdoğan, “Kamu bankalarımız bu yıl promosyon ödemesi miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirledi” şeklinde konuştu.

Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında bugün AKP’nin Kayseri ve Kilis’te düzenlenen mitinglerinde açıklamalarda bulundu.

Kayseri mitinginde konuşan ve emekliler için bayram ikramiyelerinin artırılıp artırılmayacağına ilişkin bir açıklama yapmayan Erdoğan, banka promosyonları hakkında bilgi verdi. Erdoğan, bankaların alınan maaşa göre 8 ile 12 bin lira arasında promosyon vereceğini söyledi.

EMEKLİYE ‘BANKA PROMOSYONU’MÜJDESİ!

Erdoğan’ın Kayseri’deki açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Mayıs seçimleri ülkemizde, ülkeyi karıştırmaya hazır bir zihniyetin pusuda beklediğini gösterdi. 31 Mart'ta bu milli irade destanını daha ileriye taşıyarak, demokrasi safımızı biraz daha sıklaştıracağız. Kayseri vesayetten kumpasçılara ,terör örgütlerinden darbecilere kadar verdiğimiz her mücadelede yanımızda yer aldı. 2023 hedeflerini de birlikte hayata geçirdik. Türkiye Yüzyılı'nın inşasını birlikte gerçekleştirmek istiyoruz.

En büyük mücadeleyi enflasyona ve hayat pahalılığını köpürten anlayışa karşı veriyoruz. İlk kez 2017'de emeklilerimize banka promosyonu ödenmesini başlatmıştık. Kamu bankaları bu yılki promosyon ödemelerini 8 bin ile 12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacağına inanıyorum.

‘TÜRKİYE ‘ZÜBÜK SİYASETİ’ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ülkemizde Cumhur İttifakı'ndan başka bunu yapabilecek bir başka siyasi irade yok. Muhalefetin eline kalsa bırakın maaşların yükselmesini, mevcut maaşları bile ödeyemezler. Muhalefetin halini görüyorsunuz.

Türkiye yeni bir siyaset anlayışıyla karşı karşıya, bunun adı zübük siyasetidir. Daha şimdiden seçimlerin ardından muhalefet tarafında ufaktan değişim arayışları başladı. Böyle giderse yeni bir meydan muharebesi yaşanacağı anlaşılıyor. Bu sefer gelenin gideni aratmadığı bir tabloyla karşılaşırız.”