Esad, Arap Birliği'nde: 'Siyonizm ve Osmanlı yayılmacılığı tehlikesi...'

Esad, Arap Birliği'nde: 'Siyonizm ve Osmanlı yayılmacılığı tehlikesi...'

Suriye Devlet Başkanı, dış müdahalenin önlenmesi gerektiğini vurguladı.

İleri Haber

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suudi Arabistan'da düzenlenen 32. Arap Birliği Liderler Zirvesi'nde Arap ulusunun önündeki tehlikeleri değerlendirdi.

Suriye'nin 2011'deki emperyalist müdahale sonucu sürüklendiği iç savaşla birlikte üyelikten atıldığı Arap Birliği'ne dönüşünün ardından Suudi Arabistan'ın Cidde kentindeki zirveye katılan Esad, "Geleceğimize yönelik tehdit oluşturan büyük başlıkları ele almalı, sebepler yerine sonuçlarla uğraşmamak için bunu yapmalıyız" dedi.

"Bunlar, Araplar tarafından reddedilen Siyonist varlığın suçlarıyla başlamıyor ve Osmanlı yayılmacı zihniyetin tehlikesiyle de bitmiyor" diyerek sözlerini sürdüren Esad, "kalkınma" başlığının da tüm bu risklerle birlikte ele alınması gerektiğine dikkat çekerek Arap Birliği'nin bu husustaki rolünün altını çizdi.

'GEÇTİĞİMİZ 10 YILDAKİ ÇATLAKLAR GİDERİLMELİ'

Esad, şöyle devam etti:

"İlişkilerimizi en az dış müdahaleyle yeniden düzenlemek için önümüzde tarihsel bir fırsat var. Bugünkü zirvenin bölgede savaş ve yıkım yerine barışın, refahın ve kalkınmanın sağlanması için Arap devletleri arasında bir dayanışmanın başlangıcı olmasını diliyorum. Geçtiğimiz 10 yılda ortaya çıkan çatlaklar giderilmeli."

Konuşmasının sonunda Esad, dış müdahalenin mutlaka önlenmesi gerektiğini vurguladı.