EYT görüşmelerinde, ‘Kılıçdaroğlu aday olacak’ çıkışı

EYT görüşmelerinde, ‘Kılıçdaroğlu aday olacak’ çıkışı

AKP’li ve CHP’li milletvekilleri arasında, görüşmeler öncesinde tartışma yaşandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kanun teklifinin görüşmeleri öncesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri düzenlemenin eksik olduğu gerekçesiyle ellerinde dövizlerle salona gelerek kanun teklifini protesto etti. Protesto üzerine çıkan tartışmada, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin’in, “Kılıçdaroğlu aday olacak” sözleri dikkat çekti.

EYT ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri bugün saat 11.00’de Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başladı.

SALONA DÖVİZLERLE GELDİLER

AKP Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan komisyonda, görüşmeler başlamadan önce AKP ve CHP’li milletvekilleri arasında tartışma yaşandığı aktarıldı. Salona dövizlerle gelerek teklifi protesto eden CHP’li milletvekilleri, EYT’lilerin mağdur olmaya devam ettiğini belirterek, düzenlemenin “prim gün sayısı mağduru”, “çıraklık ve stajyerlik mağduru” ve “deprem mağduru” ortaya çıkaracağını ifade etti.

CHP’li vekillerin teklifin kapsamının genişletilmesini istemesi üzerine, AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş, “Önce Genel Başkanınızın, CHP’li belediyelerden işçi çıkarılmayacağına ilişkin sözlerinin arkasında durun. Tribünlere oynuyorsunuz” dedi. AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir de “Sizin ‘millet’ diye bir derdiniz yok, sadece şov yapıyorsunuz. Bu ülke şov yapanla iş yapanı çok iyi bilir” ifadelerini kullandı.

AKP’li Güneş ve Aydemir’in sözleri üzerine CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin’in, “Kemal Kılıçdaroğlu söylüyor, siz yapıyorsunuz” diyerek AKP’li milletvekillerine cevap verdi.

‘KILIÇDAROĞLU ADAY OLACAK, 15 ŞUBAT’TAN SONRA GÖRÜRSÜNÜZ’

Daha sonra, “Kılıçdaroğlu'nun sözü geçiyorsa önce aday olsun” şeklinde konuşan AKP İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar’a, CHP’li Girgin, “Aday olacak zaten” derken, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım da “15 Şubat'tan sonra görürsünüz” dedi. Girgin ve Yalım’ın adaylık konusuna ilişkin ifadeleri dikkat çekti.