Festival yasaklarına bir yenisi daha eklendi!

Festival yasaklarına bir yenisi daha eklendi!

Belge eksikliği ve ‘festival alanı bulunmadığı’ gerekçesiyle festivalin yapılmasının uygun olmadığı Kaymakamlık tarafından yazılı olarak KİDEB’e bildirildi.

KİDEB’in 12-13 Ağustos tarihlerinde düzenlenmek istediği Doğa ve Kültür Festivali, belge eksikliği ve “festival alanı bulunmadığı” gerekçeleriyle Kaymakamlık tarafından iptal edildi.

Kiğı Dernekler Birliği (KİDEB) tarafından 12-13 Ağustos tarihlerinde yapılmak istenen Doğa ve Kültür Festivali’yle ilgili dernek yetkilileri tarafından 15 Haziran’da Kiğı Kaymakamlığına yazılı dilekçeyle başvuruda bulunuldu.

Dernek yetkililerinin ifadelerine göre, Kaymakam ile yapılan yüz yüze görüşmede festivalin olumlu karşılandığı belirtildi.

‘FESTİVAL UYGUN DEĞİL’

Ardından 18 Temmuz’da başvuru sırasında belge eksikliği ve ‘festival alanı bulunmadığı’ gerekçesiyle festivalin yapılmasının uygun olmadığı Kaymakamlık tarafından yazılı olarak KİDEB’e bildirildi.

‘SİYASİ KAYGI DEĞİL DE NEDİR?’

KİDEB tarafından iptal kararına ilişkin yapılan açıklamada “Bahanelere sığınılması siyasi kaygı değil de nedir?” diye soruldu.

DAHA FAZLA