FT 'mülteci' çıkışından endişelendi: 'Kılıçdaroğlu'nun tavrı sertleşti'

FT 'mülteci' çıkışından endişelendi: 'Kılıçdaroğlu'nun tavrı sertleşti'

İngiliz gazete, Kılıçdaroğlu'nun üslubunu Erdoğan'a benzetti.

İleri - Dış Haberler

İngiltere merkezli Financial Times gazetesinde Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci tur öncesi üslubunu sertleştirdiği ve "karanlık" bir söyleme geçtiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu'nun ikinci tur öncesi Twitter üzerinden paylaştığı bir videoyla milyonlarca düzensiz mültecinin geri gönderileceğini açıklamasına İngiltere merkezli Financial Times'tan "eleştiri" geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın üslubunu "küstah" olarak nitelendiren gazete, Kılıçdaroğlu'nun da bu üslubu benimsemeye başladığını etti ve Millet İttifakı adayının sözlerini "Sınırları korumadınız. Tüm mültecileri evlerine göndereceğiz” şeklinde kısaltarak sunmayı tercih etti. 

"Geçen pazar günü gerçekleşen seçimin ilk turu öncesinde kullandığından çok daha karanlık bir dile geçen muhalefet adayı, Suriye ve bölgenin diğer ülkelerinden gelen göçmenler üzerinden öfke uyandırmaya çalıştı" ifadelerinin yer aldığı haberde, Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'deki muhafazakar-milliyetçi Anadolu seçmenini cezbetme çabasında olduğu ileri sürüldü.