Gazeteci Sezgin Kartal’ın tutukluluğunun devamına karar verildi

Gazeteci Sezgin Kartal’ın tutukluluğunun devamına karar verildi

Savcı, gazeteci Sezgin Kartal’ın tutukluluğunun devam etmesine karar verdi.

İleri Haber

Gazeteci Sezgin Kartal'ın yargılandığı davanın ilk duruşması bugün görüldü. Kartal’a destek olmak için Adliye önüne giden 20'den fazla kişi gözaltına alındı.

Kartal’ın “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması bugün İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesinde, görüldü. Savcı, Sezgin Kartal’ın tutukluluğunun devam etmesi yönünde talepte bulundu.

Kartal'ın tutukluluğunun devam etmesine karar verilirken, duruşma görüntülerin asıllarının dosyaya eklenmesi için 22 Haziran'a ertelendi. 

KARTAL İÇİN YAPILMAK İSTENEN AÇIKLAMAYA YASAK 

Tutuklu yargılanan gazeteci Sezgin Kartal‘ın bugün görülecek ilk duruşması öncesi yapılacak olan basın açıklaması, Kağıthane Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Duruşma öncesi Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önüne çağrı yapılmıştı. Kağıthane Kaymakamlığı, yaptığı yazılı açıklama ile basın açıklamasına izin verilmeyeceğini duyurdu.

Karara karşı Sezgin Kartal'a destek vermek için adliye önünde buluşanlara polis müdahale etti. 20'den fazla kişi gözaltına alındı. 

YASAK KARARININ GEREKÇESİ 'KAMU GÜVENLİĞİ'

Pirha'da yer alan habere göre kaymakamlık açıklamasında, Sosyalist Dayanışma Platformu'nun (SODAP) organizasyonuyla çok sayıda sosyal medya kullanıcısının duruşmaya çağrı yaptığı belirtildi. '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nden beri tutuklu bulunan gazeteci #SezginKartal’dan mesaj var #SezginKartalaÖzgürlük, Tutuklu Gazeteci Sezgin Kartal 4 Nisan’da hakikatin savunması için Çağlayan Adliyesinde, Sezgin Kartal’ın ilk duruşması Çağlayan Adliyesi 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Bütün dostlarını dayanışmaya davet ediyoruz! 4 Nisan Salı Çağlayan Adliyesi Basın Açıklaması Saat 13.00’de #SezginKartalaÖzgürlük' ifadeleri ile yapılan çağrıya karşılık basın açıklaması ve toplanmaların olabileceğinin değerlendirildiği ifade edildi.

Çağrılar sonrası kamu güvenliği gerekçesiyle yasak kararı alındığı savunularak, Kağıthane sınırları içerisinde her türlü eylem ve etkinliğin bir gün süre ile yasaklandığı kaydedildi.

DAHA FAZLA