Gazeteciler İzel Sezer ve Doğan Ergün'ün yargılandığı davada reddi hakim talebi

Gazeteciler İzel Sezer ve Doğan Ergün'ün yargılandığı davada reddi hakim talebi

Sezer ve Doğan'ın yargılandığı dava 20 Haziran'a ertelendi.

İleri Haber

İleri Haber eski Genel Yayın Yönetmeni Doğan Ergün ve dönemin Sorumlu Müdürü olan mevcut Genel Yayın Yönetmeni İzel Sezer hakkında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal’ın şikayeti üzerine görülen dava 20 Haziran'a ertelendi.

Gazeteciler Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın birlikte kaleme aldıkları "Cendere" isimli kitapta Erdoğan'ın eski avukatının rüşvet pazarlığı yaptığı iddiaları yer almış ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık da konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda dönemin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e "Gereğini yapacak mısınız?" sorusunu yöneltmişti.

Şık'ın iddilara ilişkin tweetler İleri Haber'de haberleştirilirken, Ergün ile Sezer İzel Sezer hakkında Erdoğan’ın eski avukatı İnal tarafından dava açılmıştı. "Alenen hakaret", "kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaların kaydedilmesi suretiyle elde edilen verilerin basın ve yayın yoluyla hukuka aykırı olarak ifşa edilmesi" ve "iftira" suçlamalarıyla açılan davanın önceki duruşmasında verilen mütalaada, İnal’ın "şeref, haysiyet ve namusu" ile "toplum içindeki itibarınının" zedelendiği öne sürülmüştü. 

11 YIL 4 AYA KADAR HAPİS CEZASI TALEBİ

Ergün ve Sezer’in Türk Ceza Kanunu 133 3-2.Cümle. 125 1, 1254, 267 1, 43/1, 53 maddeleri uyarınca 3 yıl 3 ay 15 günden 11 yıl 4 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istenirken, davanın 5. duruşması bugün İstanbul Adalet Sarayı’ndaki İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

DAVA ERTELENDİ

Ergün ve Sezer'in avukatı Özgür Urfa, reddi hakim talebinde bulundu. Hakim, yargılamayı uzatmayı amaçladığı gerekçesiyle talebi reddederken, reddi hakim talebinin reddine karşı itiraz yapılması durumunda itirazın incelenmesi için dava 20 Haziran 2023 tarihine ertelendi.

DAHA FAZLA