GTÜ'de, 'harem-selamlık' etkinlik çağrısına karşı öğrencilerden itiraz

GTÜ'de, 'harem-selamlık' etkinlik çağrısına karşı öğrencilerden itiraz

İki öğrenci topluluğunun düzenleyeceği etkinliğe karşı öğrencilerden itiraz geldi.

İleri Haber

GTÜ'de, dini alanlarda faaliyet yürütme iddiasındaki iki öğrenci topluluğu kadın ve erkeklerin ayrı oturacağı bir etkinlik planladı. Üniversitenin öğrencileri ise etkinliğe karşı itirazlarını dile getirdi.

AKP'nin akademideki yıkım politikalarına kampüslerde eşlik eden gerici faaliyetlere bir yenisi eklendi. Gebze Teknik Üniversitesi'nde (GTÜ) "Yeniler Topluluğu" ve "Seferber Topluluğu" ismiyle var olan iki ayrı öğrenci topluğu tarafından düzenleneceği duyurulan etkinlikte, kadın ve erkek öğrencilerin ayrı şekilde oturacağı belirtildi.

"Bahar pikniği" adı altındaki etkinlik çağrısında amacın, öğrenciler arasındaki bağı kuvvetlendirmek ve tanışmak olduğu ifade edildi. "Harem-selamlık" uygulamasına ilişkin not da duyuruda yer alırken, "Etkinliğimizde erkek ve kızların oturma düzeni hususunda ayrı şekilde yer almasına özen gösterilecektir" denildi.

'ERKEKLERE ÖZEL' ETKİNLİK

Seferber Topluluğu'nun daha önce de üniversitede, kadınların katılamadığı "erkeklere özel" bir etkinlik yaptığı öğrenildi.

GTÜ ÖĞRENCİLERİNDEN İTİRAZ

Çağrısı yapılan etkinliğe karşı GTÜ Öğrencileri tarafından da açıklama yapıldı. "Bilimin, çağdaşlığın yuvası olması gereken üniversitelerde kadın-erkek ayrımı gözetilerek yapılan bir etkinliği kabul etmiyoruz" denilen açıklamada, "Sapıkça düşüncelerle kadınları toplumsal yaşamdan soyutlama çabasının bir parçası olan bu uygulamanın okulumuzda yeri yoktur" vurgusunda bulunuldu.

FAALİYET ALANLARI 'ÖNCÜ KUŞAK' VE 'AHLAKİ BİLİNÇLENME'

GTÜ'nin internet sitesinde, öğrenci topluluklarının faaliyet alanları hakkındaki bildilendirme listesinde, "Yeniler Topluluğu" ve "Seferber Topluluğu" da yer alıyor.

Seferber Topluluğu'nun faaliyet alanı, "Yaşantısı ile toplumumuza örnek teşkil eden öncü bir kuşağın yetişmesine katkı sağlamak" sözleri ile tanımlanıyor.

Etkinliğin diğer düzenleyicisi olan Yeniler Topluluğu'nun faaliyet alanına ilişkin ise "İlmi, kültürel, ahlaki ve dini konularda bilinçlendirmek" ifadeleri bulunuyor.

DAHA FAZLA